Connect with us

Primăria Vicovu de Sus, investiții masive în dezvoltarea orașului: gaz metan, drumuri asfaltate și proiecte educaționale în 2024

vicovu de sus iliuta suceava e1668437308629 - Moldova Invest

Suceava

Primăria Vicovu de Sus, investiții masive în dezvoltarea orașului: gaz metan, drumuri asfaltate și proiecte educaționale în 2024

Primarul Vasile Iliuț a anunțat o serie de proiecte majore pentru anul 2024, cu investiții semnificative ce vor transforma Vicovu de Sus într-un oraș modern și dezvoltat

Cel mai notabil dintre acestea este proiectul de aducere a gazului metan în oraș, în valoare de 8 milioane de euro, realizat în parteneriat cu localitățile Mușenița, Bilca și Vicovu de Jos.

Primarul a subliniat sprijinul total al conducerii Consiliului Județean în alocarea fondurilor necesare pentru acest proiect. Asociația de Dezvoltare Intracomunitară va coordona implementarea proiectului, având ca scop extinderea rețelei de gaz metan în aceste localități.

În plus, în acest an vor începe lucrările de asfaltare a 18 kilometri de drumuri, iar trotuarele și piste de biciclete din oraș vor fi extinse. Alte proiecte majore includ reabilitarea podului dintre Laura și Putna, precum și construcția centurii ocolitoare a orașului, ambele având termen de finalizare până în toamnă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autostrada A7 Pașcani - Suceava, proiect de 7,78 miliarde lei, prioritară pe ordinea de zi a CTE din cadrul CNAIR

Printre planurile primarului se numără și modernizarea pieței, deschiderea centrului de colectare a deșeurilor cu aport voluntar, precum și punerea în funcțiune a grădiniței cu program prelungit și a casei de cultură din centrul orașului.

În domeniul educației, vor fi reabilitate opt unități de învățământ, echipate cu echipamente de ultimă generație, și se va amenaja un teren de fotbal cu gazon sintetic, pe care va evolua nou-înființata echipă CS Vicovu de Sus.

Extinderea rețelei de apă și canalizare pe o lungime de 70 de kilometri, amenajarea unui parc fotovoltaic în zona Laura și achiziționarea de microbuze și autobuze electrice completează lista ambițioasă a proiectelor pentru 2024. Primarul Vasile Iliuț a subliniat că aceste investiții nu sunt motivate de campania electorală, ci reprezintă implementarea proiectelor depuse în ultimii trei ani de mandat.

Contactat de un reporter News Moldova, primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, acest proiect este unul foarte așteptat de către cetățenii din zonă, un proiect care va crește nivelul de trai al populației.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași, operațional de la 31 Martie pentru zborurile Schengen. Valoarea investiției, 90 de milioane de euro

“În plus, este un proiect de normalitate, de civilizație, care trebuia de foarte multă vreme implementat în orașul nostru. Este o reușită foarte mare, un proiect destul de mare. Suntem mai multe localități, am format un ADI, (Asociație de dezvoltare intercomunitară)”, orașul Vicovu de Sus este lider de proiect. Avem Mușenița, de unde provine conducta principală, magistrala, apoi Vicovu de Jos, Bilca și Vicovu de Sus. Toate localitățile pe care le-am enumerat fac parte din proiectul respectiv”, a completat primarul Vasile Iliuț.

vasile Iliut 1 - Moldova Invest

Primarul orașului Vicovu de Sus a evidențiat și importanța unui proiect de extindere a rețelei de gaz în zonă. El a subliniat că a solicitat proiectanților să ia în considerare posibilitatea ca și localitățile din împrejurimi să dorească să se racordeze la rețeaua de gaz. Prin urmare, conducta planificată ar trebui să fie destul de largă pentru a acoperi cererea extinsă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Implementarea Inteligenței Artificiale crează locuri de muncă. Percepția general accepată este contrazisă de un studiu recent publicat

“Am rugat proiectanții să aibă în vedere posibilitatea ca și localitățile din împrejurimi să vrea să se racordeze la gaz, prin urmare conducta ar trebui să fie destul de largă, de mare. Având în vedere problema combustibilului solid, a lemnului de foc, care este la ora actuală una foarte mare și foarte grea, consider că acest proiect va veni în sprijinul cetățenilor. În ceea ce privește mediul înconjurător, impactul va fi unul benefic. Vom proteja pădurile, nu se vor mai face tăieri. Prin urmare, consider că acesta este unul dintre cele mai importante proiecte, pe lângă cele legate de apă și canalizare”, a conchis Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top