Connect with us

Progres semnificativ la noul Spital de Oncologie din Suceava! Investiție de peste 10 milioane de euro

- Moldova Invest

Suceava

Progres semnificativ la noul Spital de Oncologie din Suceava! Investiție de peste 10 milioane de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Lucrările la noul Spital de Oncologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava sunt în plină desfășurare și avansează conform planurilor, conform declarațiilor președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Acesta a inspectat șantierul și s-a declarat mulțumit și încrezător că proiectul va fi finalizat la termenul stabilit pentru luna noiembrie a acestui an.

Investiția totală în această nouă secție de oncologie se ridică la peste 10 milioane de euro, fiind o inițiativă a Consiliului Județean. Clădirea, adiacentă pavilionului existent al secției de oncologie, va oferi peste 80 de paturi destinate atât pacienților oncologici, cât și aparținătorilor acestora.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Localitatea DĂNCENI din Republica Moldova, model de dezvoltare rezilientă și sustenabilă

Gheorghe Flutur a subliniat progresele notabile, menționând că trei dintre cele patru etaje ale clădirii sunt aproape finalizate, cu compartimentarea și montarea geamurilor exterioare deja realizate. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut pentru luna noiembrie a acestui an.

Managerul SCJU Suceava, Alexandru Calancea, a adăugat că odată dată în folosință, noul Spital de Oncologie va dubla capacitatea actualului pavilion, ajungând la aproximativ 80 de paturi. Acesta a subliniat importanța proiectului pentru pacienții cu boli oncologice din regiune și a confirmat că firma de construcții respectă calendarul, având toate resursele necesare pentru a respecta graficul stabilit.

Moldova Invest îți recomandă și ...   VIDEO | Cel mai mare terminal de TRANSBORDARE a produselor agricole din Europa, inaugurat la DORNEȘTI, Suceava

În ceea ce privește pavilionul existent de la „Spitalul Vechi”, acesta va continua să aibă o destinație specifică – un program de tratare al afecțiunilor oncologice, concentrându-se pe tratamentul cu radizotopi și screening pentru verificările oncologice.

De asemenea, managerul SCJU Suceava a oferit detalii privind viitorul Centru de Tratament cu Radioizotopi, care va fi situat în clădirea veche. Acesta va include tratamentul pentru cancerul de prostată și este planificat să fie operațional până în 2025, marcând un pas important în tratamentul cancerului în regiune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Gheorghe HAJDER, Directorul ADR Chișinău


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top