Connect with us

Proiect European de 4,4 milioane de lei – INVESTIȚIE în sisteme informatice la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava

Spitalul Judetean Suceava 2 - Moldova Invest

Suceava

Proiect European de 4,4 milioane de lei – INVESTIȚIE în sisteme informatice la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava va beneficia de o importantă investiție în infrastructura digitală și sisteme informatice, printr-un proiect european în valoare de 4,4 milioane de lei, inclusiv TVA.

Acest proiect, denumit „Soluții Digitale la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, a primit aprobarea în cadrul unei ședințe de urgență a Consiliului Județean. Finanțarea pentru acest proiect va fi obținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul implică înființarea unui parteneriat între Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”. Scopul final al acestui demers este de a dezvolta module informatice specializate, achiziționând echipamente IT moderne și implementând aplicații software clinice și non-clinice. Acest proces va fi susținut prin instruirea personalului tehnic al spitalului în utilizarea noilor aplicații.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 96 de milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea Palatului Administrativ din Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a subliniat că principalii beneficiari ai acestor investiții vor fi pacienții și aparținătorii lor.

gheorghe flutur pnl suceava coronavirus sursa foto suceavalive ro - Moldova Invest

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea de module informatice specializate noi, prin achiziționarea și instalarea de echipamente IT, implementarea de aplicații software clinice și non-clinice, precum și instruirea personalului tehnic al unității sanitare pentru utilizarea acestor aplicații”, a explicat Flutur.

Printre măsurile propuse în cadrul proiectului se numără achiziționarea de terminale mobile, care vor permite scanarea codurilor de bare ale fișelor pacienților, precum și monitorizarea medicamentației și a materialelor sanitare necesare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Compania suceveană TehnoWorld a înregistrat o cifră de afaceri de 434,4 de milioane de LEI în 2023

Recomandările medicilor și rezultatele analizelor vor putea fi vizualizate mai ușor prin intermediul acestor terminale. De asemenea, sălile de operații din blocul operator principal vor fi echipate cu calculatoare medicale, pentru a colecta parametrii funcționali ai pacienților și a-i transmite în sistemul informatic al spitalului.

Un alt aspect important al proiectului este extinderea rețelei Wi-Fi în secțiile de ATI, blocul operator, pneumologie, oncologie, boli infecțioase, dermatologie și îngrijiri paliative. În plus, se va crea un chioșc digital interactiv care va afișa portalul web medical al spitalului. Pacienții și aparținătorii vor putea accesa dosarele lor medicale electronice sau obține informații publice despre spital folosind un cod personalizat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CJ Suceava va prelua întocmirea documentației pentru tronsonul Suceava – Păltinoasa al Autostrăzii Nordului

Dorim să facem din Spitalul Județean Suceava un spital de secol XXI”, a concluzionat Gheorghe Flutur, subliniind importanța proiectului pentru modernizarea și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite comunității.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top