Connect with us

Senatorul sucevean George Mîndruță: „Impactul sprijinirii investițiilor și programelor de susținere a firmelor devine evident în economie”

george mindruta - Moldova Invest

Suceava

Senatorul sucevean George Mîndruță: „Impactul sprijinirii investițiilor și programelor de susținere a firmelor devine evident în economie”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Senatorul PSD de Suceava, George Mîndruță, este de părere că sprijinirea investițiilor și programelor de susținere a firmelor au un impact major asupra stabilității macroeconomice a României

„Impactul sprijinirii investițiilor și programelor de susținere a firmelor devine evident în economie. Exporturile înregistrează o creștere semnificativă, în timp ce importurile înregistrează o scădere. Aceasta se traduce printr-o sporire a producției interne, stimulată de măsurile guvernamentale.

Chiar dacă aceste schimbări nu se reflectă direct în veniturile cetățenilor, au un impact major asupra stabilității macroeconomice a României, orientând țara către o creștere economică sănătoasă bazată pe investiții, nu pe consum.

Conform datelor INS, exporturile au înregistrat o creștere în luna octombrie, în paralel cu o scădere a importurilor. Aceasta a condus la o reducere a deficitului balanței comerciale cu peste 5,2 miliarde de euro în primele 10 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.

În trimestrul III al anului 2023, investițiile nete în economie au crescut cu 16%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, conform INS.

De asemenea, în premieră, sumele alocate de Guvern pentru investiții au depășit valoarea deficitului bugetar”, a comunicat senatorul sucevean George Mîndruță.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur: „Încep efectiv lucrările prin care continuăm modernizarea Drumului Județean 177A”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top