Connect with us

Spitalul Clinic Județean Suceava a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare

Spitalul Judetean Suceava 2 - Moldova Invest

Suceava

Spitalul Clinic Județean Suceava a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Spitalul Clinic Județean Suceava a marcat un nou capitol în evoluția sa prin aprobarea, cu unanimitate de voturi din partea consilierilor județeni, a indicatorilor tehnico-economici ai unui proiect în valoare de aproape 70 de milioane de lei.

Proiectul vizează, în linii mari, extinderea Unității de Primire a Urgențelor și a compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă, alături de amenajarea unui restaurant dedicat pacienților și vizitatorilor. Toate aceste investiții au fost incluse în planul managerial prezentat de către managerul Alexandru Calancea încă din 2022, în cadrul concursului pentru ocuparea postului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Demararea lucrărilor pentru un nou pod peste DN 29A la Zvoriștea, programată pentru anul viitor! Valoarea priectului depășeșste 70 de milioane de lei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a adus la cunoștința deliberativului județean în cea mai recentă ședință că Spitalul Clinic Sfântul Ioan cel Nou pregătește documentația necesară pentru implementarea unor investiții în valoare de 70 de milioane de lei.

„70 de milioane înseamnă aproape 15 milioane de euro. Extinderea UPU, aici este vorba de supraetajare, din câte știu, noi am discutat la fața locului, circa 100 de metri pătrați, sala de poli-traumă despre care noi am mai vorbit, au cerut, pentru că SMURD e de aici încolo funcțional, platforma, deci heliportul funcționează, politraumă se adresează în special celor care suferă accidente și nevoie de două sau trei echipaje de medici să intervină pe un pacient în același timp. Și atunci există această nevoie de dotare pentru politraumatisme.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest angajează ASISTENT MANAGER, cu atribuții în organizarea evenimentelor business/corporate

Și au venit cu această solicitare, noi suntem de acord, extinderea ATI-ului, dublarea suprafeței ATI-ului, și aici e vorba și de o zonă amenajată pentru arși. La fel, susținem aceste investiții atât de importante la Spitalul Clinic de la Suceava, de asemenea, extinderea blocului alimentar și amenajarea unei zone, unui restaurant civilizat pentru pacienți, pentru aparținători și pentru personalul medical din spital, și mutarea personalului TESA la etajul 11 și amenajarea spațiilor corespunzătoare acolo pentru ei.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bucovina, atractivă pentru investitorii germani


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top