Connect with us

Tronsonul de drum Suceava-Siret va avea un segment de autostradă pe primii 26,4 kilometri

grindeanu guvern - Moldova Invest

Suceava

Tronsonul de drum Suceava-Siret va avea un segment de autostradă pe primii 26,4 kilometri

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Noul tronson de drum Suceava – Siret va avea un segment de autostradă pe primii 26,4 kilometri, iar restul va fi configurat ca drum expres. Afirmația îi aparține Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu

Grindeanu a explicat că această alegere a profilului de drum a fost determinată de rezultatele studiilor de trafic. Astfel, tronsonul Pașcani – Suceava va fi dezvoltat ca autostradă, iar tronsonul Suceava – Siret va începe cu 26,4 kilometri de autostradă (de la Suceava până la DN2H), continuând apoi cu 29,3 kilometri de drum expres (de la DN2H până la Siret).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții masive în comuna suceveană IPOTEȘTI, sub conducerea primarului Dumitru Gulei

Acest proiect va beneficia de finanțare în bugetul alocat anului 2024, după finalizarea studiilor de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

Contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice necesare construcției drumurilor de mare viteză Pașcani – Suceava și Suceava – Siret au fost semnate în septembrie 2020, în cadrul unei asocieri între Search Corporation SRL, Egis România SA și Egis International SAS.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Suceava va aproba programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități non-profit pe anul 2024

Valoarea contractului pentru tronsonul Pașcani – Suceava a fost de 11,72 milioane de lei fără TVA, având o durată de execuție de 24 de luni. Pentru tronsonul Suceava – Siret, valoarea semnării contractului a fost de 10,09 milioane de lei fără TVA, cu o durată de execuție tot de 24 de luni.

Proiectul drumurilor de mare viteză Pașcani – Suceava – Siret, cu o lungime totală de 118,03 km, va fi finanțat prin Programul Transport.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Spitalul Clinic Județean Suceava a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top