Connect with us

Tarom a reluat, luni, zborurile cu destinația Israel. DOAR trei companii aeriene europene efectuează, momentan, curse către Tel Aviv

tarom - Moldova Invest

Romania

Tarom a reluat, luni, zborurile cu destinația Israel. DOAR trei companii aeriene europene efectuează, momentan, curse către Tel Aviv

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

TAROM a reluat zborurile către Israel, marcând un moment semnificativ pentru compania aeriană românească și pentru Europa. Luni, a avut loc primul zbor către Tel Aviv, într-o inițiativă care confirmă eforturile de revenire la normalitate în sectorul aviatic

Potrivit unui comunicat de presă al companiei aeriene, zborul RO 155, care a decolat din București pe 1 ianuarie, a aterizat la Tel Aviv la ora 23:20, transportând pasagerii sub conducerea pilotului comandant Cătălin Prunariu, actualul Director de Zbor al TAROM.

Cătălin Prunariu a subliniat: “Misiunea noastră este de a conecta oamenii și de a-i transporta în siguranță către destinațiile dorite. Atmosfera remarcabilă resimțită în cabină la zborul către Tel Aviv pe 1 ianuarie a reflectat reziliența și mi-a consolidat încrederea în capacitatea fiecărui individ de a contribui la realizarea a ceea ce ne dorim cu toții – pace și armonie. Acest zbor reprezintă un pas semnificativ către revenirea la normalitate“.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care sunt cele mai productive ramuri ale industriei din Republicii Moldova?

avion tarom la aeroportul brasov sursa foto stirileprotv.v1 - Moldova Invest

Reînceperea curselor regulate București-Tel Aviv marchează o etapă importantă pentru TAROM. Compania își propune să opereze două zboruri pe săptămână  începând cu data de 14 ianuarie. Cu toate acestea, această activitate necesită analize continue de evaluare a riscurilor pentru fiecare cursă, monitorizarea atentă a situației din Israel și o comunicare constantă cu autoritățile israeliene pentru a asigura stabilitatea operațiunilor. Modificări în operare pot interveni în mod regulat, în funcție de rezultatele analizelor specifice aplicate fiecărui zbor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi? Anunțul făcut de Marcel Ciolacu!

TAROM a avut un rol consecvent în sprijinirea relațiilor strategice ale statului român. Prin experiența sa specifică, compania s-a implicat activ în acțiunile desfășurate pentru evacuarea cetățenilor români sau a comunităților aflate în dificultate. După declanșarea conflictului din Israel, TAROM a operat 11 zboruri către această destinație, oferind transport pentru un total de 2.635 de persoane.

Împreună cu reluarea curselor regulate către Israel, persoanele interesate în achiziționarea de bilete și efectuarea zborurilor sunt sfătuite să monitorizeze constant informațiile oficiale furnizate de TAROM. Acestea includ disponibilitatea locurilor în aeronave (posibile ajustări în funcție de situație legate de dimensiunile sau modelul aeronavelor utilizate pentru zboruri, respectiv locurile disponibile) și actualizări referitoare la viabilitatea zborurilor în sine (unele zboruri pot fi anulate în urma monitorizărilor continue).

Moldova Invest îți recomandă și ...   SIE face angajări! Ce posturi a scos la concurs?

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române (TAROM), fondată în 1954, operează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și este membră a Alianței SkyTeam din 25 iunie 2010. Cu o flotă de 18 aeronave, TAROM deservește 70 de destinații prin aeronavele proprii sau cele operate prin parteneriate code-share. Din 1993, TAROM este membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top