Connect with us

UniCredit Bank și Alpha Bank vor fuziona, devenind a 3-a bancă din România ca valoare a activelor

231023093825 alpha bank unicredit 1280x836 1 - Moldova Invest

Romania

UniCredit Bank și Alpha Bank vor fuziona, devenind a 3-a bancă din România ca valoare a activelor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Alpha Services and Holdings SA, compania-mamă a Alpha Bank SA, și UniCredit au convenit asupra termenilor financiari principali pentru fuziunea dintre UniCredit Bank S.A. și Alpha Bank Romania S.A. , ca parte a unei colaborări strategice la nivel internațional

În conformitate cu condițiile convenite, Alpha Bank va deține o participație de 9,9% în capitalul social al entității rezultate în urma fuziunii și va continua să aibă un rol activ în aceasta prin intermediul mecanismelor de guvernanță corporativă, inclusiv prin reprezentarea în consiliul de administrație.

Este prevăzut ca tranzacția să fie finalizată în 2024, după finalizarea procesului de evaluare detaliată confirmatorie (confirmatory due diligence), obținerea aprobărilor statutare și a celor de la toate autoritățile de reglementare implicate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Grindeanu a anunțat finalizarea Autostrăzii Moldovei A7 până la sfârșitul anului. Când vor fi deschise primele două tronsoane

Banca nou creată  va avea o cotă de piață de 12%

Alpha Bank UniCredit 1 - Moldova Invest

Această tranzacție va conduce la formarea celei de-a treia bănci ca mărime a activelor totale pe piața locală. Fuziunea va uni două entități complementare, atât UniCredit Bank Romania cât și Alpha Bank România  având o prezență robustă în segmentele corporate și de retail. Rezultatul va fi o instituție financiară solidă, mai bine poziționată pentru a oferi servicii clienților și pentru a exploata noi oportunități de creștere în piața românească.

Aceasta reprezintă prima colaborare de acest gen în România între două grupuri bancare europene, abordare menită să susțină nu doar economia locală, ci și să satisfacă în mod prioritar nevoile clienților și ale comunităților în care activează.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Creșterea economică a României, ”parțial artificială”. Fără asistență externă, PIB-ul s-ar contracta cu 3%, demonstrează profesorul Bogdan Glăvan

În urma acestei tranzacții, clienții Alpha Bank România vor beneficia de o gamă extinsă de produse și servicii. În timpul perioadei de tranziție, Alpha Bank România va continua să ofere un nivel înalt de servicii de excelență și să asigure continuitate pentru clienții săi.

De asemenea, banca acordă o atenție deosebită dezvoltării și susținerii angajaților săi în timpul procesului de fuziune, garantând astfel calitatea serviciilor pentru clienți și oportunități de creștere personală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deficitul bugetar a revenit la normal, după primele trei luni

În această tranzacție, se va pune accentul pe valorificarea punctelor forte ale ambelor organizații, iar Alpha Bank își reafirmă angajamentul de 30 de ani în România, oferind valoare excepțională atât clienților, cât și angajaților săi.

La încheierea procesului, se preconizează că Alpha Bank va deține o participație de 9,9% în capitalul social al entității consolidate și va primi o sumă în numerar de 300 de milioane de euro. Partea în numerar va fi supusă oricăror ajustări ulterioare due diligence-ului referitoare la calitatea activelor, în cazul în care acestea se impun.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top