Connect with us

2,3 milioane de lei pentru modernizarea toaletelor din 38 de școli din mediul rural din județul Vaslui

39 - Moldova Invest

Vaslui

2,3 milioane de lei pentru modernizarea toaletelor din 38 de școli din mediul rural din județul Vaslui

Guvernul a alocat 2,3 milioane de lei pentru modernizarea toaletelor din 38 de școli din mediul rural din județul Vaslui, care încă dispun de latrine în curte

Această sumă include 1.364.000 de lei pentru 26 de școli care au primit finanțare în 2022, dar lucrările nu au fost încă efectuate sau finalizate până la sfârșitul anului 2022.

Cea mai mare parte din finanțare, în valoare de 182.000 de lei, va merge către Școala Gimnazială Nr. 1 din satul Mălăuşteni, comuna Mălăuşteni, în timp ce cea mai mică sumă, de 5.000 de lei, va merge către Liceul Tehnologic Puiesti pentru corpurile C2 și C3, comuna Puiesti.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România va achiziționa 200 de rachete PATRIOT în valoare de peste 1 miliard de euro

De asemenea, alte 12 unități de învățământ care nu dispun de grupuri sanitare conforme vor primi în total 1.000.000 de lei pentru a le amenaja.

Printre aceste unități se numără Grădinițele cu program normal din satele Arsura și Fundătura, comuna Arsura.

Potrivit primarului comune, Arsura, Andrei Dinu Năstase, suma de 166.000 de lei alocată pentru cele două unități este insuficientă pentru a finanța lucrările necesare și că se caută o linie de finanțare pentru construirea unei școli noi, dar se confruntă cu criterii de eligibilitate restrictive, cum ar fi creșterea demografică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bugetul municipiului Vaslui pe 2024, în dezbatere publică. Valoarea estimată a veniturilor se apropie de jumătate de miliard de lei

37 scaled - Moldova Invest

Aceste fonduri au fost alocate ca parte a unui program guvernamental mai amplu care vizează modernizarea grupurilor sanitare în 159 de școli din întreaga țară.

38 - Moldova Invest

Guvernul a alocat în total 14,6 milioane de lei pentru aceste lucrări, dintre care 4,6 milioane de lei sunt destinați continuării lucrărilor începute în 2022, iar aproximativ 10 milioane de lei sunt pentru lucrări noi.

Grupurile sanitare trebuie să fie conectate la apă curentă, iar canalizarea trebuie să fie centralizată sau să utilizeze un sistem de put forat și fosă septică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Premierul estonian Kaja Kallas: "În următorii trei până la cinci ani, Rusia ar putea deveni o amenințare militară semnificativă pentru NATO"

Procedurile de achiziție și implementare a lucrărilor sunt responsabilitatea autorităților locale din jurul unităților de învățământ beneficiare, iar la finalul anului, sumele neutilizate se întorc la bugetul de stat.

Scopul acestei inițiative este de a asigura condiții adecvate de igienă și sănătate pentru elevi și personalul școlar, în special în școlile din mediul rural care se confruntă cu infrastructură învechită.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top