Connect with us

289,4 milioane de lei, alocați extinderii și modernizării drumurilor comunale și strategice din județul Vaslui

maxresdefault 1 e1698830475985 - Moldova Invest

Vaslui

289,4 milioane de lei, alocați extinderii și modernizării drumurilor comunale și strategice din județul Vaslui

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura rutieră, Consiliul Județean Vaslui va prelua responsabilitatea mai multor segmente de drum de la unitățile administrativ-teritoriale locale (UAT-uri)

Această inițiativă vine ca răspuns la dificultățile financiare cu care se confruntă comunitățile locale în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Singura modalitate de a aborda această problemă este transferul acestor drumuri comunale sub jurisdicția județului și modernizarea lor, astfel încât să corespundă standardelor drumurilor județene. În mod special, vor fi preluate segmente de drum care au legătură cu rețeaua de drumuri strategice.

În acest context, Consiliul Județean Vaslui va prelua în curând controlul mai multor tronsoane de drumuri de la UAT-uri cu scopul de a le moderniza. Un exemplu concret este un segment de drum situat în comuna Tătărăni, care a fost transferat sub jurisdicția județului pentru a fi modernizat, beneficiind astfel comunitatea locală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecte în derulare de peste 70 milioane de euro în comuna suceveană MARGINEA

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a menționat că se urmărește transferul controlului asupra unui număr mai mare de drumuri de la UAT-uri în vederea asfaltării acestora. Cu toate acestea, acest proces va dura o perioadă de timp și depinde de mai mulți factori.

“Ne propunem să preluăm în primul rând acele drumuri care au importanță pentru rețeaua de drumuri strategice. Prin această acțiune, facilităm accesul la UAT-uri și localități. Printre exemple se numără drumurile din zona Gîrceni-Rafaila, Al. Vlahuță, Oșești-Valea Mare. Aceste drumuri trebuie să îndeplinească cerințele specifice pentru a fi reclasificate ca drumuri județene, precum actualizarea în cadastru etc.”, a explicat Ciprian Trifan.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Impact major al Conferinței ROStartup organizata de ADR NE la Bucuresti

După ce lucrările la drumul strategic au fost temporar suspendate din cauza rezilierii contractelor cu executanții, există acum vești pozitive pentru locuitorii din Vaslui. Procesul de licitație pentru lotul 3 al drumului strategic a fost finalizat, iar licitațiile pentru loturile 1 și 2 sunt aproape de finalizare, ceea ce va permite reluarea lucrărilor la întregul obiectiv de investiții.

Contribuția județului Vaslui la finalizarea proiectului pentru drumul strategic a crescut la 69,7 milioane de lei. În total, valoarea totală a investiției se ridică la 289,4 milioane de lei.

Consiliul Județean Vaslui este beneficiarul proiectului “Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în colaborare cu mai multe comune, precum Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești și Miclești, prin care trece acest drum strategic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții străine de 44,9 milioane de euro în județul Vaslui. Poziția sa în clasamentul național la atragerea investițiilor străine

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește reabilitarea și modernizarea a 82,649 km de drum județean, construirea a 1.710 metri de piste pentru biciclete, modernizarea/realizarea a 23.460 metri liniari de trotuare pietonale, construirea/modernizarea a 24 de stații de transport public, construirea a 7 poduri noi care înlocuiesc podurile existente, reabilitarea a 6 poduri existente, construirea a 15 podețe noi, înlocuirea a 127 podețe existente cu modele noi, reparații la 62 podețe existente și amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferată.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top