Connect with us

289,4 milioane de lei pentru pentru reabilitarea și modernizarea drumului strategic județean Bârlad – Laza – Codăești

7 - Moldova Invest

Vaslui

289,4 milioane de lei pentru pentru reabilitarea și modernizarea drumului strategic județean Bârlad – Laza – Codăești

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După ce lucrările la drumul strategic au fost întrerupte din cauza contractelor reziliate cu executanții, vasluienii au primit și vești îmbunătoare

Licitația pentru lotul 3 al drumului strategic a fost finalizată și în curând vor începe lucrările. În plus, licitațiile pentru loturile 1 și 2 sunt aproape de finalizare, ceea ce va permite demararea lucrărilor pe întregul proiect de investiții.

Valoarea contribuției județului Vaslui la finalizarea acestui drum strategic a ajuns la 69,7 milioane de lei, iar costul total al proiectului este de 289,4 milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de peste 14.5 milioane de lei pentru restaurarea Conacului Emil Racoviță din Vaslui

Proiectul de „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” este implementat în parteneriat cu mai multe comune traversate de acest drum, precum Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești și Miclești.

„Voință am avut, dar nu s-a putut. Sunt lucrări multe neplătite. Este vorba de 11 milioane de lei. Verificăm, și le plătim dacă oamenii le-au făcut. Lotul 3 al drumului strategic este realizat într-un procent de 50% , iar loturile 1 și 2 au un procent de realizare de 70%. Plătim executanților cât se cuvine. La loturile 1 și 2 lucrările au început în luna martie 2020, iar la lorul 3 în luna mai 2020”, a explicat Dumitru Buzatu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România are cea mai mare inflație în UE, pentru a treia lună la rând!

Lucrările la loturile 1 și 2 au început în martie 2020, iar cele de la lotul 3 în mai 2020.

Obiectivele proiectului includ reabilitarea/modernizarea a 82,649 km de drum județean, construirea a 1.710 metri de piste pentru biciclete, modernizarea/construirea a 23.460 metri liniari de trotuare pietonale, construirea/modernizarea a 24 de stații de transport public, înlocuirea a 7 poduri existente și reabilitarea a 6 poduri, construirea a 15 podețe noi și înlocuirea a 127 podețe existente cu altele noi, reparații la 62 de podețe existente și amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferată.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Vaslui a adoptat Strategia de Dezvoltare! Fonduri europene de 62,6 milioane de euro pentru dezvoltarea durabilă a municipiului


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top