Connect with us

480.000 Lei pentru renovarea Blocului operator din cadrul Spitalului Județean Vaslui

SJU Vaslui e1698041208107 - Moldova Invest

Vaslui

480.000 Lei pentru renovarea Blocului operator din cadrul Spitalului Județean Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Spitalul Județean Vaslui a adresat o cerere de sprijin financiar către Consiliul Local Vaslui pentru a susține lucrările de renovare și reparații la Blocul operator și Anestezie Terapie Intensivă (ATI) în valoare de 480.000 lei

Acești bani vor fi utilizați pentru diverse intervenții, precum reparații la pereți și tavane, îmbunătățirea holurilor și sălilor, instalarea de corpuri de iluminat noi, prize, întrerupătoare, tâmplărie PVC, și înlocuirea obiectelor sanitare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Patrimonium, o nouă aplicație care transformă fiecare pas într-o experiență culturală!

Propunerea Spitalului Județean se află în faza unui proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii și votului consilierilor locali în cursul acestei săptămâni.

Solicitarea spitalului se bazează pe noile reglementări legale care impun măsuri mai stricte pentru prevenirea riscului de incendiu. Această necesitate a apărut ca urmare a asigurării îngrijirilor medicale în siguranță pentru pacienții cu diagnostic COVID-19.

Reorganizarea secției ATI și dotarea altor secții din Corpul “C” cu echipamente medicale de ultimă generație au generat schimbări funcționale importante.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CJ Vaslui va aloca peste un milion de lei pentru programul de finanțare a activităților nonprofit

Aceste schimbări includ refacerea instalațiilor și înlocuirea rampelor de oxigen, pentru a se conforma noilor reglementări legale și pentru a reduce riscul de defectare și incendiu, dat fiind și utilizarea oxigenului în cantități mari.

De asemenea, se preconizează montarea unui covor din PVC pe întreaga suprafață a etajului, pentru a preveni contaminarea cu germeni și ciuperci, precum și pentru a rezista acțiunii substanțelor chimice.

Totodată, se vor efectua igienizări și reparații la spațiile din locație, ca urmare a controalelor inspectorilor sanitari.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Planuri ambițioase de investiții în județul Vaslui! Heliport, parc fotovoltaic și parc agroindustrial, în fruntea priorităților

Din punct de vedere economic, reducerea consumului de energie este o prioritate pentru spital, ceea ce implică înlocuirea tuturor lămpilor din aceste spații, inclusiv holuri, cu corpuri de iluminat cu LED-uri, conform detaliilor prezentate în Nota de fundamentare atașată cererii de sprijin a Spitalului Județean Vaslui.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top