Connect with us

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea monumentului Podul Doamnei din comuna vasluiană Costești. Valoarea totală a proiectului se ridică la 772.083 lei

43758768 - Moldova Invest

Vaslui

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea monumentului Podul Doamnei din comuna vasluiană Costești. Valoarea totală a proiectului se ridică la 772.083 lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Consiliul Județean Vaslui a realizat un pas important în procesul de reabilitare a monumentului istoric Podul Doamnei, prin semnarea contractului de finanțare cu Institutul Național al Patrimoniului (INP)

Proiectul, intitulat “Intervenție de urgență la monumentul istoric Podul Doamnei, comuna Costești”, a fost câștigat de către instituție în cadrul Apelului de finanțare pentru punerea în siguranță a monumentelor istorice aflate în pericol.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 772.083 lei, din care 247.067 lei reprezintă finanțare nerambursabilă acordată de INP, iar 525.016 lei reprezintă contribuția județului Vaslui.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu E.S. Marios S. Kountourides, Ambasadorul Ciprului în România

Scopul principal al proiectului este de a realiza lucrări de intervenție de urgență asupra monumentului istoric, cu scopul de a menține starea de conservare a acestuia pentru o perioadă determinată de timp. Principalele lucrări prevăzute constau în construirea de sprijiniri din material lemnos pentru a susține arcele și bolțile, având în vedere degradările semnificative constatate la nivelul acestora.

Podul Doamnei, o emblemă a istoriei județului Vaslui, va fi readus în atenția publicului și în circuitul turistic prin aceste intervenții de reabilitare. Construit în 1841, la ordinul domnitorului Mihai Sturdza, podul este considerat o bijuterie arhitecturală, realizată din blocuri masive de piatră fetuită și decorată cu inscripții istorice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu E.S. Marija Kapitanović, Ambasadorul Croației în România

Perioada de implementare a proiectului este de nouă luni, începând cu data de 26 februarie 2024 și până la data de 30 noiembrie 2024. Această inițiativă reprezintă un angajament ferm al Consiliului Județean Vaslui în conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului.

Lucrările de restaurare și reabilitare sunt esențiale pentru conservarea și protejarea patrimoniului cultural și istoric al județului Vaslui și vor contribui la păstrarea identității și valorilor locale pentru generațiile viitoare. Podul Doamnei va deveni astfel un simbol al păstrării și promovării bogatei moșteniri culturale a regiunii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Infrastructura secundară de irigații, pusă în folosință pentru fermierii din Vetrișoaia!


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top