Connect with us

Ajutoare financiare în valoare de peste 31 milioane de lei pentru crescătorii de păsări și porci din județul Vaslui

porci si pasari 05695400 - Moldova Invest

Vaslui

Ajutoare financiare în valoare de peste 31 milioane de lei pentru crescătorii de păsări și porci din județul Vaslui

Conform legii în vigoare (Legea nr. 195/2018), a fost aprobată o schemă de susținere pe termen lung pentru activitățile de reproducție în sectorul creșterii suinelor, destinate fermierilor care se ocupă de reproducție, creștere sau îngrășare a suinelor

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a primit o cerere pentru a fi inclusă în programul de acordare a acestui ajutor de stat din partea unei ferme care va construi 449 de noi locuințe pentru animale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 35.905.346,40 lei pentru microbuze electrice școlare pentru 24 de comune din județul Vaslui

S-a semnat un contract de finanțare pentru o investiție totală de 12.040.195 lei, din care ajutorul de stat reprezintă 80%, adică 9.632.156 lei. Proiectul este în curs de implementare în Murgeni, iar construcția halelor proiectate este estimată a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

De asemenea, prin Legea nr. 227/2018, a fost aprobată o schemă de susținere pe termen lung pentru activitățile de reproducție/creștere/incubație în sectorul avicol.

DAJ Vaslui a înregistrat patru cereri de înscriere în programul de acordare a acestui ajutor de stat și a semnat patru contracte de finanțare care însumează investiții totale în valoare de 19.951.114 lei, cu un ajutor de stat total de 21.267.633 lei, reprezentând între 40% și 60% din valoarea investiției. Aceste proiecte vor crea 143.173 de noi locuințe pentru pui și vor fi implementate în Huși, Fălciu și Grivița.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Monumentul istoric Podul Doamnei din Vaslui va fi restaurat. Valoarea totală a proiectului se ridică la 772.083 lei

Directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu, a subliniat că instituția sprijină beneficiarii acestor programe pe toate etapele de implementare a proiectelor, având în vedere importanța creșterii competitivității în sectorul zootehnic și contribuția lor la dezvoltarea economică a județului Vaslui.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top