Connect with us

Ajutoare financiare pentru lucrări de construcție sau reparație la lăcașuri de cult din Vaslui

DSC 4645 1024x685 1 - Moldova Invest

Vaslui

Ajutoare financiare pentru lucrări de construcție sau reparație la lăcașuri de cult din Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Mai multe parohii din județul Vaslui primesc ajutoare financiare pentru lucrări de construcție și reparație la biserici.

Printre acestea se numără Parohia Draxeni din comuna Rebricea, Parohia “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vaslui, Parohia “Sfântul Nicolae și Teodor” din Bârlad, Parohia Poiana și Filia Huc din Todirești, precum și Mănăstirea “Moreni” din comuna Deleni.

Parohia Draxeni va primi 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construcție la Așezământul Social “Sfântul Ierarh Nectarie”. Parohia “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” va primi 48.000 lei dintr-un total de 314.490 lei pentru lucrările de pictură la biserica ortodoxă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În primele 10 luni din 2023, DOAR 5 societăți cu capital străin au fost înregistrate în județul Vaslui. Care este valoarea totală a investițiilor în VASLUI în ultimele 3 decenii?

De asemenea, Consiliul Județean Vaslui intenționează să sprijine și alte trei parohii pentru finalizarea unor lucrări de construcție: Parohia “Sfântul Nicolae și Teodor” din Bârlad, Parohia Poiana și Filia Huc din Todirești, precum și Mănăstirea “Moreni” din comuna Deleni.

Parohia “Sfântul Nicolae și Teodor” din Bârlad solicită 25.000 lei pentru a schimba pardoseala bisericii ortodoxe.

Parohia Poiana și Filia Huc din Todirești are nevoie de ajutor financiar pentru lucrări la lăcașul de cult în valoare de peste 1 milion de lei, dar va primi 25.000 lei de la Consiliul Județean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Centrul de Excelență Vaslui va benficia de 120.000 de lei pentru finanțarea activităților din acest an

La Mănăstirea “Moreni”, unde lucrările de construcție la biserică depășesc 1 milion de lei, sprijinul financiar acordat este de 47.000 lei.

Aceste ajutoare financiare sunt direcționate către unități de cult fără venituri sau cu venituri reduse, având ca scop completarea fondurilor destinate construirii sau reparării acestora.

Impactul asupra bugetului județului este de 200.000 lei, sumă prevăzută în bugetul local al județului conform Hotărârii Consiliului Județean Vaslui nr. 136/2023 privind rectificarea bugetului local pentru anul 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasluienii au cele mai mici salarii din Regiunea de Nord-Est. Previziuni economice sumbre

Detalii suplimentare se găsesc în Proiectul de hotărâre privind acordarea sprijinului financiar pentru cinci unități de cult din județul Vaslui, subiect discutat în ședința Consiliului Județean din 22 august 2023.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top