Connect with us

APIA oferă bani pentru apicultori! Cererile pot fi depuse până la 4 august 2023!

apicultori - Moldova Invest

Vaslui

APIA oferă bani pentru apicultori! Cererile pot fi depuse până la 4 august 2023!

Apicultorii din județul Vaslui au posibilitatea de a depune cererile de plată și documentele necesare pentru intervențiile apicole în anul 2023 la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Termenul limită pentru înregistrarea cererilor este data de 4 august 2023. Fondurile alocate fac parte din cadrul Planului Strategic al Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2023-2027 și sunt finanțate atât de la Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), cât și de la bugetul de stat. La nivel național, suma totală alocată sprijinului pentru anul curent este de 12.163.260 euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a realizat în România primul workshop ,,Train the Trainer’’

Prin intermediul acestor cereri, apicultorii pot solicita sprijin pentru diverse intervenții în sectorul apicol, cum ar fi: formele asociative, servicii de consiliere, asistență tehnică, formare, informare și schimb de bune practici, promovare, comunicare și marketing, inclusiv monitorizarea pieței și sensibilizarea consumatorilor cu privire la calitatea produselor apicole, printre altele.

În ultimii ani, numărul de apicultori din județul Vaslui a scăzut constant. În prezent, aproximativ 6.000 de apicultori activează în zonă, având aproximativ 60.000 de familii de albine.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 150 de milioane de euro pentru reducerea abandonului școlar în județul Vaslui

„Au rămas apicultori cei meticuloși și stoici, pentru că rezultatele vin în urma unei activități deosebite. Apicultorii lucrează de dimineața și până seara și este o activitate care ar trebui apreciată ne noi cei care observăm fenomenul acesta, dar și de consumatori. Apicultorul depune multă muncă pentru a produce un kilogram de miere”, spunea Vasile Puf, președintele Asociației Crescătorilor de Albine Vaslui.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top