Connect with us

Au început lucrările la Teatrul de Vară de la Huși. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.605.213,18 lei

23 - Moldova Invest

Vaslui

Au început lucrările la Teatrul de Vară de la Huși. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.605.213,18 lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Aceasta a ales zona în apropierea parcului Recea și a fostelor bazine ale bazei de agrement ca locație pentru acest important proiect

Un panou la intrarea în șantier indică că lucrările trebuie finalizate în 6 luni, începând cu data de 24 aprilie 2023 și cu termenul limită de finalizare la 24 octombrie.

Cu toate acestea, există speculații că, dat fiind că suntem deja în mijlocul lunii septembrie, proiectul ar putea necesita un timp suplimentar pentru finalizare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de peste 26 milioane lei în infrastructura județului Vaslui

Această eventualitate depinde, în cele din urmă, de gradul de mobilizare al firmei responsabile. Este important de menționat că acest proiect beneficiază de cofinanțare din partea Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Teatrul de Vară din Recea va avea o suprafață de 926 de metri pătrați și o capacitate de 436 de spectatori. Principalul său scop va fi organizarea de evenimente culturale și educaționale, contribuind astfel la viața culturală a orașului.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.605.213,18 lei. UAT Huși, beneficiarul proiectului, va cofinanța acest proiect cu 2%, ceea ce reprezintă 37.600,52 lei, iar valoarea totală neeligibilă este de 725.187,21 lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Județul Vaslui, finanțare de peste 1,44 miliarde lei pentru proiecte de dezvoltare locală

Locuitorii orașului Huși consideră că un Teatru de Vară este esențial, având în vedere nevoia de astfel de spații pentru manifestările artistice așteptate de public.

Vechiul Teatru de Vară, situat în parcul “Cuza Vodă” și ridicat înainte de 1989, a fost lăsat în paragină din cauza lipsei de întreținere și nu a mai putut fi salvat. Demolarea acestuia a deschis calea pentru construcția noului Teatru, dar a durat mulți ani până să se atragă fonduri pentru acest scop.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progres în construcția Autostrăzii Pașcani – Suceava! CNAIR a trimis către ANAP documentația pentru Loturile 1 și 2

Deși unii consilieri locali au criticat locația aleasă pentru noul Teatru, susținând că ar fi fost mai potrivit să fie construit în centrul orașului, administrația locală a argumentat că spațiile înguste din centru nu ar permite respectarea regulilor stricte de securitate în caz de incendiu, în timp ce locația actuală permite asigurarea acestor măsuri.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top