Connect with us

Cărți funciare gratuite, pentru proprietarii vasluieni de imobile

WhatsApp Image 2023 05 03 at 17.06.18 - Moldova Invest

Vaslui

Cărți funciare gratuite, pentru proprietarii vasluieni de imobile

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În mai multe comune din județul Vaslui, se desfășoară în prezent lucrări gratuite de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, pentru cetățenii din Banca, Dodești, Drânceni, Duda-Epureni, Puiești și Tutova.

În plus, în comuna Costești, lucrările de cadastru au fost finalizate cu succes, cu un total de 9.620 de cărți funciare emise pentru o suprafață de 5.616 hectare.

În cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), sunt în desfășurare lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, proces gratuit pentru cetățeni. În județul Vaslui, mai multe unități administrativ-teritoriale sunt supuse lucrărilor de cadastru, inclusiv comuna Banca, cu aproximativ 12.893 de imobile și o suprafață de 10.449 hectare, și alte comune precum Dodești, Drânceni, Duda-Epureni, Puiești și Tutova, fiecare cu propriile lor estimări de imobile și suprafețe cadastrale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Varianta ocolitoare a municipiului Vaslui intră în reabilitare! Investiția se ridică la 35 de milioane de lei

Pe lângă acestea, ANCPI a emis anul trecut un număr de 25.728 de cărți funciare gratuite pentru proprietarii de imobile din județul Vaslui, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023. La nivel național, lucrările de cadastru vizează o suprafață de peste 6,3 milioane de hectare, acoperind 2.352 de unități administrativ-teritoriale.

Finanțarea acestor proiecte este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, precum și din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Până în prezent, ANCPI a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 233 de unități administrativ-teritoriale și 25.763 de sectoare cadastrale, cu o suprafață totală de peste 5,4 milioane de hectare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum și-au adaptat culturile fermierii din Moldova, după schimbările climatice?

În prezent, ANCPI desfășoară lucrări de cadastru la nivelul întregului UAT în 577 de localități, din care 538 de comune beneficiază de finanțare europeană. Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care sunt subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, 7,56 milioane de hectare au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, reprezentând 79% din totalul suprafeței eligibile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasluienii au cele mai mici salarii din Regiunea de Nord-Est. Previziuni economice sumbre


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top