Connect with us

CJ Vaslui acordă Comunei Gherghești un ajutor financiar urgent de 300.000 de lei pentru proiectele de modernizare

CJ Vaslui 1 scaled - Moldova Invest

Vaslui

CJ Vaslui acordă Comunei Gherghești un ajutor financiar urgent de 300.000 de lei pentru proiectele de modernizare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Consiliul Județean (CJ) Vaslui organizează o ședință extraordinară pentru a acordă Comunei Gherghești suma de 300.000 de lei ca ajutor financiar urgent

Consiliul Județean (CJ) Vaslui organizează o ședință extraordinară pentru a aloca Comunei Gherghești suma de 300.000 de lei ca ajutor financiar urgent. Comuna are în desfășurare mai multe proiecte de modernizare și reabilitare a școlilor, grădinițelor și a rețelelor de utilități, finanțate în principal din fonduri europene și naționale, cu contribuția de cofinanțare a primăriei. Unul dintre obiectivele de investiție, “Grădinița cu 4 Săli de grupă și Stația de epurare-colectare sat Gherghești, Com. Gherghești, Jud. Vaslui”, are cofinanțarea comunei în sumă de 2.260.000 de lei, cu termen de finalizare în data de 26.08.2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reabilitare energetică și locuințe pentru tineri în municipiul Vaslui! Proiecte în valoare totală de 38 milioane euro

„În conformitate cu execuția bugetară pentru semestrul I, rezultă că unitatea administrativ-teritorială Gherghești a direcționat sume pentru plata cofinanțării în cea mai mare parte, dar este în imposibilitate de a mai asigura suma de 1.000.000 lei. Prin prezentul proiect de hotărâre se propune alocarea sumei de 300.000 lei din rezerva bugetului local al județului către Comuna Gherghești”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

 În acest context, Comuna Gherghești a solicitat CJ Vaslui, prin mai multe adrese, alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea cofinanțării obiectivului de investiție. Nerealizarea cofinanțării de 1.000.000 lei va declanșa procedura de rambursare a tuturor fondurilor alocate de către AFIR. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 11.168.339 lei, iar la această dată, fondul de rezervă bugetară al județului Vaslui are o sumă de 300.000 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Număr record de tranzacții imobiliare în județul Vaslui. Care este prețul unui hectar de teren arabil în România?


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top