Connect with us

Consiliul Județean Vaslui a semnat cel mai important contract de infrastructură în rețelele de apă și canalizare

vaslui - Moldova Invest

Vaslui

Consiliul Județean Vaslui a semnat cel mai important contract de infrastructură în rețelele de apă și canalizare

Aproape 230 milioane de euro va investi Consiliul Județean Vaslui, prin operatorul Aquavas, în extinderea rețelelor de apă și canalizare

Astfel, Consiliul Județean Vaslui a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care 47 de UAT-uri din județul Vaslui vor avea parte de investiții în rețeaua de apă și canalizare, care vor îmbunătăți calitatea vieții pentru 100.000 de cetățeni.

Este cea mai importantă investiție atrasă de județul Vaslui, una care poate fi considerată istorică. Proiectul va fi implementat etapizat în intervalul a două perioade de programare. Astfel, la finalizarea proiectului aproape toate gospodăriile vor avea acces la servicii de alimentare cu apă.

„Faptul că s-a semnat acest contract și vom beneficia de această finanțare, astfel încât o mare problemă a noastră, care devine și mai mare în condiții de secetă și climatice, va fi rezolvată prin această aplicație a POIM. Sunt multe lucruri de făcut. Nu o să rezolvăm totul cu această investiție de amploare, dar este pentru prima dată când o sumă așa de mare este atrasă printr-un program de finanțare la care Aquavas Vaslui are o contribuție importantă, alături de autoritățile locale, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și Consiliul Județean Vaslui”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Creșterea economică a României, ”parțial artificială”. Fără asistență externă, PIB-ul s-ar contracta cu 3%, demonstrează profesorul Bogdan Glăvan

Investițiile în alimentarea cu apă prevăzute în cadrul Proiectului Regional se propun în 47 de UAT-uri și Consiliul Județean Vaslui și sunt grupate in 16 sisteme de alimentare cu apă care urmează a se realiza în două etape.

„Etapa I cuprinde investiții care au fost prioritizate în urma unei analize multicriteriale. O parte din aceste investiții sunt implementate și finanțate in perioada alocată POIM în 29 UAT-uri și Consiliul Județean Vaslui, diferența urmând a fi continuată în etapa următoare în baza unui nou contract de finanțare. Investițiile în colectarea și tratarea apei uzate se propun în 21 de UAT-uri și Consiliul Județean Vaslui și sunt acoperite de 15 aglomerări, grupate in 4 clustere”, a precizat Cătălin Mușaț, manager de proiect.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Impozit PROGRESIV, scăderea pragului de impozitare la microîntreprinderi, creșterea bazei de impozitare, printre recomandările delegației FMI prezente la BUCUREȘTI

De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute și o serie de investiții în valoare de peste 30 milioane de euro, prin achiziția de echipamente și utilaje pentru îmbunătățirea condițiilor de operare si întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, construirea unui laborator central de monitorizare a calității apei și Dispecerat Regional SCADA complet dotate și utilate, precum și achiziția unei instalații de valorificare a nămolului.

„Finalitate vor fi 27 de sisteme noi de alimentare cu apă și canalizare în 27 de UAT-uri, într-o primă etapă, din cele 47, care vor fi preluate de către operator. Odată cu implementarea acestui proiect, o parte dintre sistemele de alimentare cu apă existente vor fi conformate la preluare”, a spus Gabriel Beșleagă, directorul general Aquavas Vaslui.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, astăzi, în comuna Poiana Stampei (jud. Suceava), 24 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii

Părțile implicate speră ca lucrările efective la proiect să fie demarate în luna martie a anului viitor.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top