Connect with us

Grupul Șerban Holding investește într-o fermă extinsă în județul Vaslui, promovând agricultura regenerativă

grup serban situatie finaciara - Moldova Invest

Vaslui

Grupul Șerban Holding investește într-o fermă extinsă în județul Vaslui, promovând agricultura regenerativă

Județul Vaslui se remarcă prin prețioasa și unică resursă naturală pe care o are – Pământul fertil. Singurul domeniu economic în care se pot obține profituri și plusvaloare este agricultura, motiv pentru care Grupul Șerban Holding a investit 1,5 milioane de euro în achiziționarea unei ferme în județul Vaslui, care se întinde pe o suprafață de peste 13.000 de hectare

Astfel, Grupul Șerban Holding, o companie antreprenorială românească cu activități în diverse domenii agricole, și-a extins operațiunile prin această nouă achiziție. Ferma din județul Vaslui are aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil, concentrându-se în special pe culturile extinse realizate în sistem de agricultură regenerativă, conform oficialilor companiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții ce depășesc 100 de milioane de euro în domeniul sănătății, la nivelul județului Vaslui. Ce proiecte sunt vizate

Compania își asumă responsabilitatea de a transfera cunoștințele de organizare în fermă și de a implementa practici regenerative și tehnologii avansate, având în vedere dezvoltarea sustenabilă în armonie cu mediul și societatea. În plus, noua fermă dispune de spații adecvate pentru depozitare și logistică, completând astfel terenul agricol cultivat.

Datorită acestei investiții, specialiștii Grupului Șerban Holding estimează o creștere de aproximativ 10% a producției totale, datorată extinderii operațiunilor și factorilor intensivi generați de calitatea terenurilor și sinergiile create.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Industria IT din Polonia, în pragul unei schimbări radicale

Compania alocă un buget semnificativ de aproximativ 100 de milioane de lei în 2023 pentru extinderea suprafețelor exploatate, sistemele de irigații și diversificarea în noi segmente de afaceri, cum ar fi creșterea bovinelor din rasa Angus pentru carne și producția de ouă de găină crescute în sistemul sol.

Grupul Șerban Holding are în plan construirea unor depozite frigorifice cu o capacitate de depozitare de aproximativ 15.000 de tone și ia în considerare diferite surse de finanțare pentru susținerea planului de investiții, inclusiv fonduri europene, fonduri proprii, credite bancare și atragerea de capital prin mecanismele pieței.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un nou proiect dedicat ariilor protejate a fost demarat în Republica Moldova

În 2022, Grupul Șerban Holding a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, EBITDA și profitului net, înregistrând o performanță financiară pozitivă. Acțiunile companiei sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu februarie 2022, sub simbolul GSH, și au o capitalizare de piață de aproximativ 285 milioane de lei.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top