Connect with us

Investiție de 205 milioane euro pentru construirea unui parc eolian în județul Vaslui

windmills 5643293 1280 - Moldova Invest

Vaslui

Investiție de 205 milioane euro pentru construirea unui parc eolian în județul Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui a anunțat eliberarea acordului de mediu pentru un proiect revoluționar în județ: Parcul Eolian Hoceni – Dimitrie Cantemir

Proiectul, evaluat la o putere totală de 204.6 MW și o investiție de 205.000.000 de euro, marchează un pas important în tranziția energetică a României către surse de energie regenerabilă.

Reprezentanții APM Vaslui au subliniat importanța energiei regenerabile în contextul schimbărilor climatice globale, evidențiind că proiectele eoliene contribuie semnificativ la obiectivele de zero emisii ale Europei. “Respectarea standardelor și termenelor stricte stabilite de directiva Uniunii Europene privind energia regenerabilă necesită investiții semnificative în tehnologie și infrastructură”, au afirmat aceștia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Programul „Masă caldă” în școli se extinde și se transformă în „Masă sănătoasă”. 17.000 de elevi din 38 de școli din Suceava vor beneficia de el

Parcul eolian propus va consta în 31 de generatoare electrice eoliene și va acoperi o suprafață de peste 350.000 de metri pătrați în extravilanul comunelor Hoceni și Dimitrie Cantemir. Implementat într-o singură etapă, pe parcursul unui an calendaristic, proiectul va funcționa timp de 25 de ani.

Autoritățile județene de mediu au confirmat că acest proiect va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din regiune. În plus, APM Vaslui are în procedură de evaluare alte nouă proiecte eoliene care vor exploata potențialul eolian al podișului Moldovei, cu beneficii semnificative asupra mediului și înlocuind energia produsă în instalațiile termoenergetice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vaslui: Peste 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea locurilor de joacă


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top