Connect with us

Investiție de 211.842.757 de lei pentru rețelele de gaze naturale în 20 de UAT-uri din județul Vaslui

adrian tighici vaslui - Moldova Invest

Vaslui

Investiție de 211.842.757 de lei pentru rețelele de gaze naturale în 20 de UAT-uri din județul Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Un număr de 20 de UAT-uri din județul Vaslui se vor bucura de finanțare pentru extinderea rețelelor de gaze naturale în cadrul Programului “Anghel Saligny” până în 2028

Județul Vaslui a beneficiat de o alocare financiară de 211.842.757 de lei pentru proiectele referitoare la gazele naturale în cadrul Programului “Anghel Saligny”.

Printre localitățile incluse în program se află Muntenii de Sus, Văleni, Solești, Grivița, etc. Aceste proiecte de dezvoltare a infrastructurii de gaze vor fi implementate în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” până în anul 2028.

Adrian Tighici, directorul SC Gaz Est Vaslui, a explicat că unele UAT-uri din județ au deja infrastructura necesară, iar acestea vor primi finanțare pentru dezvoltarea rețelelor de gaze prin intermediul programului național.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții europene pentru regenerarea urbană a Municipiului Vaslui

„Unele UAT-uri din județul Vaslui sunt la început în ceea ce privește infrastructura de gaze, iar proiectele vor fi puse în practică în câțiva ani de zile. Programul are un interval de derulare destul de larg, până în anul 2028. E un program ambițios și, dacă la nivel național se pune în practică acest program, România va beneficia de o infrastructură consistentă în domeniul gazelor”, a explicat Adrian Tighici.

Ministerul Dezvoltării a aprobat un nou proiect de investiții pentru înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în comunele Muntenii de Sus, Văleni și Solești. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, are o valoare de 100.302.873 de lei. De asemenea, localitatea Grivița beneficiază de un proiect finanțat pentru înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale, având o valoare totală de 41.918.789 de lei, alocație financiară susținută de la bugetul de stat pentru perioada 2022-2028.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, jud. Vaslui, a obținut o finanțare de la CNI de 15.000.000 de lei, pentru asflatarea mai multor drumuri

Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul Vaslui a început în 1993, iar în mediul rural, în afara centrelor urbane, s-a înregistrat o extindere de 21% până în prezent. În următorii ani, se estimează că extinderea rețelelor va fi dublă, având ca motor financiar Programul “Anghel Saligny”.

De asemenea, UAT-urile din județul Vaslui continuă investițiile în dezvoltarea rețelelor de gaze naturale. Exemplu în acest sens sunt satele Chițoc și Corbul din comuna Lipovăț, care vor fi conectate la rețeaua de gaze naturale. Proiectul este susținut financiar prin intermediul unui credit contractat la Trezorerie de către autoritățile locale. Populația din Lipovăț a fost consultată cu privire la acest împrumut, iar având acordul cetățenilor, a fost contractat un credit în valoare de 28 miliarde de lei vechi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CJ Vaslui va depune spre finanțare un proiect pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență cu 306 panouri fotovoltaice


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top