Connect with us

Investiție de 8.9 milioane de lei pentru eficiența energetică a Școlii Gimnaziale Elena Cuza din Vaslui

62 - Moldova Invest

Vaslui

Investiție de 8.9 milioane de lei pentru eficiența energetică a Școlii Gimnaziale Elena Cuza din Vaslui

Primăria Vaslui derulează proiectul “Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei – Şcoala Gimnazială Elena Cuza Vaslui” cu finanțare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

Contractul de finanțare a fost semnat pe 1 martie 2023, iar în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Vaslui, documentația tehnică și indicatorii obiectivului de investiții au fost aprobați.

Bugetul total al proiectului, în valoare de 8.904.492 lei, a fost de asemenea adoptat, din care 6.015.945 lei reprezintă cheltuieli eligibile prin PNRR, iar 2.888.547 lei sunt cheltuieli neeligibile, suportate din bugetul local.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Foștii parlamentari vor beneficia, în continuare, de indemnizaţia pentru limita de vârstă

Obiectivele proiectului includ îmbunătățirea infrastructurii educaționale și reducerea costurilor cu utilitățile prin diminuarea consumului final de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% și scăderea consumului de energie primară cu cel puțin 30%.

Proiectul prevede izolarea termică a fațadei, înlocuirea tâmplăriei interioare, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel și a planșeului peste subsol, izolarea termică a pereților care formează învelișul clădirii, repararea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire din subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, și alte măsuri similare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Subvenții de peste 1,2 milioane de lei pentru producătorii de tomate din Vaslui


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top