Connect with us

Investiție de peste 14.5 milioane de lei pentru restaurarea Conacului Emil Racoviță din Vaslui

104736095 3145371632176223 5511922031429457625 n 1024x768 1 - Moldova Invest

Vaslui

Investiție de peste 14.5 milioane de lei pentru restaurarea Conacului Emil Racoviță din Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Culturii a anunțat începerea lucrărilor de restaurare a Conacului Emil Racoviță din comuna Dănești, județul Vaslui

Conform comunicatului emis la începutul acestei săptămâni, Institutul Național al Patrimoniului (INP) a semnat un contract pentru execuția lucrărilor de restaurare, consolidare și punere în valoare a monumentului istoric în valoare de 14.518.235,08 lei, fără TVA. Durata estimată a lucrărilor este de trei ani, începând cu emiterea Ordinului de începere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Chimcomplex dorește să-și reducă din costuri. Va aduce un CEO britanic

Conacul, situat în satul Emil Racoviță, comuna Dănești, este considerat o comoară a identității naționale și urmează să fie restaurat pentru a fi transmis mai departe generațiilor viitoare. Parteneriatul pentru această inițiativă importantă este format din firmele Katar Conneg S.R.L. (ofertant), Proconstruct S.R.L. (terț și subcontractant), Frigo-Star S.R.L. (subcontractant), Kone Ascensorul S.R.L. și Imeco S.R.L. (subcontractant).

Conform Ministerului Culturii, documentația pentru lucrările de restaurare a fost publicată în sistemul electronic al achizițiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023, pentru depunerea ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Optimizarea agriculturii durabile în Arabia Saudită prin implementarea de practici eficiente

Conacul Emil Racoviță, în prezent Casă Memorială, este situat în satul Șurănești, comuna Dănești, județul Vaslui. Aici a fost organizat în 1958 un muzeu memorial în memoria marelui savant român Emil Racoviță (1868-1947), fondator al biospeologiei și descoperitor al balenei cu cioc. Casa memorială adăpostește exponate legate de viața și activitatea sa, precum și materiale legate de expediția sa în Antarctica. Din 1980, casa memorială este în administrarea Muzeului Județean “Ștefan cel Mare” din Vaslui, funcționând ca secție a acestuia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 3.000 de proiecte de investiții din fonduri europene, finanțate de CEC

Printre exponatele cele mai importante din colecția “Emil Racoviță” se numără trusa de călătorie, hărți ale traseului expediției, desene, diapozitive și fotografii realizate de Racoviță la Polul Sud, dar și obiecte specifice cercetării peșterilor și lucrări științifice semnate de savant.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top