Connect with us

Investiții de peste 10 MILIOANE de lei în infrastructura medicală din VASLUI. Încep lucrările la SPITALUL nr.2

SJU Vaslui 2 - Moldova Invest

Vaslui

Investiții de peste 10 MILIOANE de lei în infrastructura medicală din VASLUI. Încep lucrările la SPITALUL nr.2

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Domeniul sănătății din județul Vaslui beneficiază în continuare de investiții semnificative. Ambulatoriul nou, amplasat în incinta Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, se află în faza finală de construcție și va găzdui 23 de cabinete medicale dotate cu echipamente moderne

Prin intermediul unui proiect cu finanțare nerambursabilă europeană, au fost achiziționate 197 de echipamente medicale, inclusiv ecografe, tomografe, și alte echipamente esențiale pentru diverse specialități medicale, cum ar fi urologie, fizioterapie și electrocardiografie. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 10.360.254 lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare pentru construcția a 160 de apartamente. Cine poate beneficia de ele?

Procentul final de finalizare a construcției ambulatoriului este de 14%, iar finanțarea pentru lucrările restante este asigurată de Compania Națională de Investiții și Consiliul Județean (CJ) Vaslui.

Un alt proiect important este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi, care va fi finalizat în curând, fiind finanțat integral de CJ Vaslui.

De asemenea, lucrările la Spitalul nr. 2 Vaslui sunt în desfășurare prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNNR). Aceste lucrări vizează construirea de noi corpuri de clădiri pentru secțiile de psihiatrie, îngrijiri paliative și boli infecțioase.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În primele 10 luni din 2023, DOAR 5 societăți cu capital străin au fost înregistrate în județul Vaslui. Care este valoarea totală a investițiilor în VASLUI în ultimele 3 decenii?

În paralel, extinderea Unității de Primiri Urgențe a SJU Vaslui este în curs de desfășurare, cu fonduri alocate prin Programul Operațional Regional.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top