Connect with us

Investiții europene pentru regenerarea urbană a Municipiului Vaslui

cj vaslui - Moldova Invest

Vaslui

Investiții europene pentru regenerarea urbană a Municipiului Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Municipiul Vaslui va beneficia de investiții europene semnificative în cadrul Programului Regional NE 2021-2027, prin aprobarea delimitării zonelor de regenerare urbană de către Consiliul Local Vaslui

Două zone cheie, Fosta Unitate Militară și dealul Bahnari, vor fi transformate în spații inovatoare, aducând beneficii semnificative comunității locale.

Prima zonă de regenerare urbană se va dezvolta pe terenul fostei Unități Militare, unde planurile includ o grădină botanică ce va găzdui o varietate de specii de plante, mobilier urban modern, iluminat public, irigații pentru spații verzi, un amfiteatru în aer liber, alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, grădini tematice, alei senzoriale, foișoare, și multe altele.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR amână pentru a treia oară desemnarea constructorului pentru Podul de la Ungheni, parte a Autostrăzii A8. Valoarea estimată a contractului este de 156,26 milioane de lei

A doua zonă de regenerare urbană se va concentra pe dealul Bahnari, oferind un cadru de agrement unic. Proiectul prevede amenajarea spațiilor verzi, instalarea de mobilier urban modern, iluminat public eficient, dar și atracții precum o tiroliană, un traseu bob, o sanie de vară, un turn de observație cu panoramă 360 de grade, și un amfiteatru în aer liber.

Pentru a accesa finanțarea europeană disponibilă prin Programul Regional NE 2021-2027, Consiliul Local Vaslui va trebui să depună documente necesare până la data limită de 29 martie 2024, în cadrul apelului de strategii de dezvoltare teritorială deschis de ADR NE. Aceste documente includ studiul privind delimitarea zonei de regenerare urbană, iar autoritățile municipiului Vaslui au întreprins demersurile necesare pentru a se conforma cerințelor, inclusiv actualizarea Planului Urbanistic General.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se reabilitează Drumul Județean DJ 244K! Valoarea totală a investiției este de 61.755.209 lei

În concluzie, aceste proiecte de regenerare urbană nu doar că vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Vaslui, dar vor și contribui la dezvoltarea economică și atragerea de turism în zonă. Investițiile europene vor aduce un suflu nou și modernizare în municipiul Vaslui, transformând aceste zone în adevărate poli de atracție pentru comunitate și turiști.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top