Connect with us

Investiții în valoare totală de 3,1 miliarde de lei pentru 197 de proiecte din județul Vaslui

cj vaslui - Moldova Invest

Vaslui

Investiții în valoare totală de 3,1 miliarde de lei pentru 197 de proiecte din județul Vaslui

La data de 31 martie 2023, județul Vaslui avea proiecte finanțate din fonduri europene în valoare totală de 3.107.534.246 lei

În total, erau încheiate 197 de contracte: POIM – 43 de proiecte; POR – 85 de proiecte; POCU – 27 de proiecte; POC – 42 de proiecte; POCA – 14 proiecte. Unul din marile proiecte implementate la nivel local este programul de apă și canal, care se derulează în 47 de UAT-uri.

La nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, valoarea proiectelor finanțate din fonduri europene este următoarea: Suceava – 4,1 miliarde de lei; Botoșani – 1,9 miliarde de lei: Iași – 9 miliarde de lei; Neamț – 1,4 miliarde de lei; Bacău – 5,9 miliarde de lei, Vaslui – 3,1 miliarde de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China își propune să dezvolte roboți umanoizi avansați până în 2025. O nouă provocare în cursa tehnologică globală

La nivel local, marele proiect de apă și canal din județul Vaslui este finanțat prin POIM 2014-2020 și cuprinde 47 de UAT-uri.

Suma totală a proiectului se ridică la 274.380.918 euro, din care 151.885.451 euro sunt destinați sistemului de alimentare cu apă, iar 122.495.467 euro sunt alocate pentru sistemul de canalizare. Implementarea proiectului de investiții se va desfășura în două etape distincte, cu o alocație de 177,7 milioane de euro pentru prima etapă și peste 95 milioane de euro pentru cea de-a doua etapă.

Prima fază de implementare a proiectului se concentrează pe localitățile mai mici, care sunt subordonate celor mai mari, în timp ce în a doua fază se vor efectua lucrările în localitățile mai mari.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Grupul grec PPC a preluat Enel România. Tranzacție evaluată la 1,24 miliarde de euro

Proiectul va implica încheierea a 5 contracte pentru proiectare și execuție, din care 3 dintre acestea vor fi desfășurate în prima etapă, iar celelalte 2 în etapa a doua.

Recent, șapte comune din județul Vaslui au semnat un acord pentru efectuarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Aceste comune includ Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Delești, Cozmești, Oșești, Pungești și Ivănești.

Contractul are o durată totală de 56 de luni, din care 20 de luni reprezintă perioada efectivă de execuție, iar restul perioadei este rezervată notificării și remedierii defectelor.

Printre lucrările prevăzute în proiectul de apă și canal se numără  extinderea conductelor de aducțiune pe 379 kilometri; forarea unui număr de 35 de puțuri; construcția a 68 de stații de tratare/clorinare a apei potabile; construcția unui număr de 44 rezervoare de înmagazinare a apei; 12 rezervoare vor fi reabilitate; construcția a 125 stații de pompare a apei potabile și reabilitare a 6 stații existente; extinderea rețelei de distribuție a apei cu 616 kilometri; reabilitarea rețelei de distribuție pe o distanță de 46 kilometri.

Moldova Invest îți recomandă și ...    5.180 de fermieri din județul Vaslui au primit despăgubiri în valoare totală de 18,4 milioane de lei pentru daunele cauzate de seceta din primăvara anului trecut

În ceea ce privește segmentul sistemului de canalizare, investițiile au ca obiectiv extinderea rețelelor de canalizare pe o lungime de 347 kilometri, reabilitarea rețelei de canalizare pe 27,5 kilometri, reabilitarea conductei de evacuare pe 2 kilometri, edificarea a 172 de stații de pompare pentru ape uzate, modernizarea a 5 stații de pompare a apelor uzate, precum și construcția și extinderea a 6 stații de epurare a apelor uzate, printre altele.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top