Connect with us

Investiții majore pentru dotarea cu echipamente medicale moderne a Spitalului de Urgență Bârlad

Collage Maker 19 Jul 2023 09 25 AM 3525 - Moldova Invest

Vaslui

Investiții majore pentru dotarea cu echipamente medicale moderne a Spitalului de Urgență Bârlad

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După trei decenii, Spitalul Bârlad primește un upgrade major cu aparatură medicală de ultimă generație, susținut de o finanțare de 6.421.000 lei de la Ministerul Sănătății și o contribuție adițională de 735.555 lei din partea municipalității bârlădene

Aceasta reprezintă cea mai semnificativă achiziție de echipamente medicale realizată în ultimii 30 de ani în această unitate spitalicească.

Potrivit publicației Vremea Nouă, transportul inițial a adus 100 de paturi electrice, urmând ca în următoarea zi să sosească alte 100 de noptiere, 35 de cărucioare de resuscitare și trolere de medicație și tratament, precum și o masă ginecologică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi demarează lucrările de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar

Pe parcursul zilei de joi, 20 iulie, vor fi livrate două microscoape de laborator și o baie de flotație pentru cabinetul de Anatomie patologică. Până la sfârșitul lunii august, este planificată sosirea întregii game de aparatură comandată, inclusiv o combină oftalmologică, containere de sterilizare pentru autoclav, linie laparoscopică pentru chirurgie generală, instrumentar laparoscopic, video rectoscop, detector cu ultrasunete pentru intervențiile laparoscopice, EKG portabil, microm rotativ, unitate urologie pentru blocul operator, echipament oftalmologic, stimulator cardiac extern, defibrilator extern și aparat de anestezie, printre altele.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A demarat construcția bazinului olimpic de înot din municipiul Vaslui! Investiția se ridică la 97,1 milioane lei

Primarul Dumitru Boroș a subliniat importanța acestor investiții în contextul unor vremuri dificile din punct de vedere financiar pentru municipalitatea bârlădeană. Bugetul alocat de la nivel local a reprezentat un efort considerabil pentru a contribui la finanțarea guvernamentală. Aceste investiții masive reprezintă o parte din strategia de redresare, dezvoltare și diversificare a serviciilor spitalicești din Bârlad.

De-a lungul timpului, primarul a făcut mai multe eforturi pentru a îmbunătăți condițiile din spital, inclusiv reinternalizarea bucătăriei și a spălătoriei, care au fost prestate anterior de un operator privat la costuri exorbitante.

În plus, au fost realizate investiții majore în înlocuirea lifturilor și a centralei termice, renovarea clădirilor secției TBC și Pavilionului III de la Infecțioase, precum și dotarea unui spațiu distinct pentru Centrul de Sănătate Mintală. Fonduri europene au fost obținute pentru renovarea și eficientizarea energetică a secției Pediatrie și construcția unui nou Ambulatoriu de specialitate, care va fi echipat cu numeroase aparate medicale ultramoderne, inclusiv un RMN.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Spitalul Județean Vaslui va beneficia de un centru special adaptat pentru îngrijirea paliativă. Valoarea investiției depășește 120 de milioane de lei

Aceste investiții semnificative reconfirmă angajamentul autorităților locale pentru dezvoltarea continuă a Spitalului “Elena Beldiman” din Bârlad și îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite comunității.

Sursa foto: VremeaNoua.ro


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top