Connect with us

Județul Vaslui a atras finanțare europeană de 3,1 miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii

foto 1 - Moldova Invest

Vaslui

Județul Vaslui a atras finanțare europeană de 3,1 miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Județul Vaslui a reușit să atragă o finanțare semnificativă de la Bruxelles, în valoare de 3,1 miliarde de lei, pentru proiecte de dezvoltare regională

În timp ce Vasluiul se mândrește cu 197 de contracte cu finanțare europeană, în valoare totală de 3,1 miliarde de lei, județul Iași este fruntașul Moldovei, cu un impresionant total de 9 miliarde de lei atrase prin aceleași surse.

Printre cele mai importante proiecte din Vaslui se numără reabilitarea și modernizarea drumului strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245M, DJ 247, DJ 246). Acest proiect, aflat în implementare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, reprezintă un punct focal al eforturilor de infrastructură din zonă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Viceprimarul Lucian Braniște a făcut mai multe vizite de lucru, în mai multe obiective de investiții din Vaslui

Consiliul Județean Vaslui a prelungit execuția acestui proiect până în decembrie 2026, pentru a asigura finalizarea cu succes a investiției. Valoarea totală a proiectului, după finalizarea actului adițional nr.5, va fi de 289.445.348 lei, din care contribuția județului Vaslui este estimată la 69.735.808 lei.

Implementat în parteneriat cu mai multe comune din zonă, proiectul vizează modernizarea unor tronsoane critice ale infrastructurii de transport, îmbunătățind accesul la serviciile și facilitățile din regiune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CJ Vaslui va aloca peste un milion de lei pentru programul de finanțare a activităților nonprofit

Această investiție reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării durabile și a creșterii economice în regiunea Moldovei, reflectând angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și de a stimula progresul în comunitate.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top