Connect with us

Județul Vaslui implementează în prezent zece proiecte europene în valoare de aproximativ 300 milioane de lei

SJU Vaslui 2 - Moldova Invest

Vaslui

Județul Vaslui implementează în prezent zece proiecte europene în valoare de aproximativ 300 milioane de lei

Județul Vaslui implementează în prezent zece proiecte europene în valoare de aproximativ 300 milioane de lei. Pentru a susține aceste investiții, este urgentă obținerea resurselor financiare necesare

Aceasta implică asigurarea cofinanțării și finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor. Pentru a evita întârzierile în implementarea investițiilor, unitățile administrativ-teritoriale pot solicita împrumuturi de la Ministerul Finanțelor.

Majoritatea proiectelor europene derulate în județul Vaslui trebuie finalizate până la data de 31 decembrie 2023.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a menționat că CJ Vaslui trebuie să se asigure că dispune de resursele financiare necesare pentru prefinanțarea și cofinanțarea acestor proiecte. De asemenea, este necesară acoperirea eventualelor cheltuieli neeligibile în conformitate cu termenele prevăzute în contractele de finanțare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 150 de milioane de euro pentru reducerea abandonului școlar în județul Vaslui

Deoarece există în continuare întârzieri în încasarea sumelor aferente acestor proiecte, este necesară asigurarea unui flux de lichidități financiare disponibile în bugetul județului Vaslui pentru a evita blocarea implementării acestor investiții.

În acest sens, Guvernul României a aprobat un instrument financiar care permite unităților administrativ-teritoriale să se împrumute de la Ministerul Finanțelor pentru a asigura cofinanțarea proiectelor europene, inclusiv finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate acestor investiții.

Unul dintre proiectele europene se referă la extinderea Unității de Primiri Urgențe și construirea unui heliport. În noiembrie 2021 a fost inițiată procedura de achiziție pentru lucrările de construcție. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Procedura a fost finalizată la data de 11 martie 2022 prin semnarea unui contract de lucrări cu SC PAVMIR AGRO SRL Galați.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FMI evaluează efectele economice ale conflictului militar dintre Israel și Hamas

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt cei aproximativ 56.000 de pacienți care trec anual prin Unitatea de Primiri Urgențe Vaslui. Printre beneficiari se numără și cei 101 angajați ai UPU și paramedicii care lucrează în autospecialele de terapie intensivă.

La finalizarea investițiilor, personalul medical din cadrul UPU va beneficia de condiții de lucru adecvate. Acest lucru implică stabilirea unor circuite funcționale pentru îndrumarea pacienților, monitorizarea eficientă a acestora prin intermediul unei zone deschise de triaj, îmbunătățirea dotării cu echipamente medicale pentru diagnostic rapid și asigurarea transferului rapid al pacienților care necesită transport aerian de urgență către alte unități spitalicești.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost finalizate lucrările la noul Centru Cultural „Dimitrie Cantemir” din Vaslui, proiect în valoare de 22 milioane de lei

Nu în ultimul rând, cei aproximativ 170 de însoțitori ai pacienților care se prezintă zilnic la UPU au nevoie de spații adecvate de așteptare pentru a reduce stresul cauzat de așteptarea prelungită, precum și pentru a primi servicii de consiliere și sprijin.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top