Connect with us

Lucrările la Pavilionul de Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au fost finalizate

72 1 scaled - Moldova Invest

Vaslui

Lucrările la Pavilionul de Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au fost finalizate

După trei ani și jumătate de la începerea lucrărilor, proiectul “Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad” a fost finalizat și a trecut cu succes printr-o recepție

Investiția a vizat clădirea situată în str. Epureanu nr. 50, având o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Deși termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor a fost de 18 luni, proiectul a fost finalizat cu întârziere de aproape doi ani, în aproape trei ani și jumătate.

Proiectul a implicat anveloparea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reparații la acoperiș și subsol, înlocuirea rețelelor de distribuție a energiei electrice și termice și instalarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile, cum ar fi panouri fotovoltaice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 24 milioane de lei pentru Proiectul Centrului Cultural Județean Vaslui

Constructorul SC Stasform Consult SRL Vaslui a câștigat licitația și a semnat contractul de execuție a lucrărilor pe 11 februarie 2020.

Valoarea inițială a contractului a fost de 4.444.444,44 de lei fără TVA (5.288.888,88 de lei cu TVA), dar a fost ulterior suplimentată de două ori de către consilierii locali, ajungând la suma finală de 6.817.156,48 de lei cu TVA.

Recepția lucrărilor a avut loc pe data de 14 septembrie, iar acum clădirea este pregătită să-și reia activitatea.

Echipa spitalului a anunțat că va începe mutarea secției în noua clădire în cursul acestei săptămâni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții pentru modernizarea Centrului de Recuperare Neuromotorie Vaslui

Primarul Dumitru Boroș a menționat că, deși lucrările au durat mai mult decât se anticipase, acestea s-au finalizat cu succes.

Clădirea este acum funcțională și eficiența energetică a fost îmbunătățită, datorită unei finanțări nerambursabile din fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de lei.

Proiectul a implicat lucrări complexe în toată clădirea, inclusiv reamenajarea instalațiilor electrice, renovarea interioarelor, anveloparea exterioară și înlocuirea acoperișului.

Primarul a exprimat recunoștința față de toți cei implicați în finalizarea proiectului.

„Lucrările au durat mai mult decât ne-am fi dorit însă, din fericire, acum s-au terminat. Urmează ca personalul să își înceapă activitatea imediat ce saloanele și cabinetele de consultații vor fi amenajate.

Trebuie spus că s-au realizat lucrări complexe în tot imobilul, pe toate nivelele, și s-a lucrat la refacerea tuturor instalațiilor electrice, pe de o parte, dar și la reamenajarea interioarelor, anveloparea exteriorului și înlocuirea acoperișului.

Această clădire este acum complet funcțională, iar investiția și-a atins obiectivul, și anume creșterea eficienței energetice, pentru care am primit o finanțare nerambursabilă, din fonduri europene, în valoare de 4,5 milioane lei.

La final de proiect, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în finalizarea acestuia”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României a alocat Județului Vaslui 46.195.000 lei, distribuiți către cele 86 de unități administrativ-teritoriale


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top