Connect with us

Lucrările la Varianta de Ocolire a Bârladului: Progres de 55% și Perspective de Finalizare

Collage Maker 08 Mar 2023 02 11 PM 2156 - Moldova Invest

Vaslui

Lucrările la Varianta de Ocolire a Bârladului: Progres de 55% și Perspective de Finalizare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ultimele imagini de pe șantierul Variantei Ocolitoare Bârlad sunt prezentate de DRDP Iași, prin purtătorul de cuvânt Nicolae Popovici. Într-o zonă sensibilă, la Unitatea Militară – depozitul de muniții, lucrările pentru Varianta Ocolitoare nu au început încă

Este de sperat că acestea vor fi demarate în curând, având în vedere că termenul de finalizare a Variantei de ocolire este luna decembrie a acestui an! Deocamdată, lucrările sunt realizate doar în proporție de 55%! Ultimele informații primite de la DRDP Iași indică faptul că se efectuează turnarea de beton pentru podul de racordare peste râul Bârlad, la kilometrul 7+690 m.

Alte lucrări în desfășurare includ un pasaj peste calea ferată la kilometrul 0+405, un pasaj peste calea ferată la kilometrul 6+705, un pod peste râul Simila la kilometrul 9+067, precum și alte lucrări diverse. Stadiul fizic al lucrărilor este acum de 58%, iar antreprenorul este asocierea Tehnic Asist SRL – SC X-Way Infrastructure SRL.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 121,8 milioane lei pentru extinderea rețelei de gaz metan în Județul Suceava

O observație semnificativă a fost făcută de Stefan Liviu Stanciu, subliniind importanța Variantei de Ocolire a Bârladului pentru zona de nord-est.

“Varianta de Ocolire a Bârladului ne va economisi câteva zeci de minute de trafic urban odată ce va fi finalizată și va servi direct toate județele din nord-est (Vaslui, Iași, Botoșani)”, a afirmat recent Stefan Liviu Stanciu.

Începând din luna aprilie, lucrările la Varianta de Ocolire a Bârladului au fost realizate intens și într-un ritm susținut. Cele prezentate acum sunt doar câteva dintre lucrările efectuate în cadrul acestui proiect strategic în regiunea noastră, până la data de 30 iunie a acestui an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se reabilitează Drumul Județean DJ 244K! Valoarea totală a investiției este de 61.755.209 lei

Imaginile de pe șantierul Variantei de Ocolire a municipiului Bârlad evidențiază faptul că sunt angajați 192 de muncitori și se utilizează 90 de utilaje. Antreprenorul care lucrează în prezent este Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC X-Way Infrastructure SRL. Stadiul lucrărilor este de 58%, notează Vremea Nouă.

De asemenea, de-a lungul Variantei de Ocolire, se vor amenaja două parcări de scurtă durată – una în dreapta și una în stânga șoselei de Centură, în satul Trestiana, comuna Grivița.

De asemenea, vor exista un sens giratoriu, un pod peste pârâul Trestiana, un pod peste râul Bârlad, un viaduct peste Magistrala 600, un alt viaduct peste râul Bârlad, precum și un alt sens giratoriu pe DN 24 A în zona Trestiana, unde Varianta de Ocolire se termină și începe DE 581 spre Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Spitalul Județean Vaslui va beneficia de o secție de îngrijiri paliative. Valoarea investiției de ridică la 120.358.932 lei

Constructorul a realizat și terasamente suplimentare față de momentul prezentării filmului inițial cu drona. Astfel, lucrările avansează destul de rapid, existând semnale serioase că proiectul va fi finalizat la data de 1 decembrie a acestui an, conform planurilor stabilite de executantul Concelex.

Menționăm că Varianta de Ocolire Bârlad are o lungime de 11,28 km, iar lucrările sunt programate să fie finalizate la 1 decembrie a acestui an. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în august 2020, iar în luna noiembrie a anului trecut, progresul fizic al lucrărilor atinsese 44,25% (aspectul financiar ajunsese la 46,20%). După aproximativ un an de stagnare a lucrărilor pe acest șantier (2021-2022), începând din luna august 2022, firma Concelex a preluat șantierul.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top