Connect with us

MADR continuă programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon (toamnă–iarnă 2023-2024)

21 1 - Moldova Invest

Vaslui

MADR continuă programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon (toamnă–iarnă 2023-2024)

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Agriculturii continuă eforturile de sprijinire a producției de legume cultivate în spații protejate în perioada de extrasezon, pentru toamnă și iarnă 2023-2024

Această inițiativă are drept scop consolidarea sectorului legumicol, asigurarea aprovizionării cu legume proaspete și de calitate în sezonul rece, precum și stimularea dezvoltării economice locale. Pentru a implementa acest program, a fost postat un proiect de hotărâre pe site-ul Ministerului Agriculturii, care urmează să fie aprobat și pus în practică în perioada menționată.

Potrivit proiectului de hotărâre, programul vizează susținerea legumicultorilor care cultivă în spații protejate o gamă variată de legume, precum tomate, ardei gras și/sau lung, gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde, pe o suprafață de 1.000 mp. Beneficiarii acestui program vor putea să primească un ajutor de minimis de maximum 1.000 euro pentru fiecare 1.000 mp cultivați, cu condiția îndeplinirii cerințelor stabilite de legislație.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție la nivelul județului Vaslui! Peste 61 de milioane de lei pentru modernizarea Drumului Județean Tanacu–Zgura

Procesul de depunere a cererilor de participare se va desfășura pe o perioadă de 15 zile de la intrarea în vigoare a hotărârii. Produția rezultată în urma acestui program va fi valorificată în intervalul 1 noiembrie 2023 – 31 ianuarie 2024, iar plățile către beneficiari vor fi efectuate după data de 26 februarie 2024.

În cadrul unui program similar numit “Tomata”, legumicultorii din județul Vaslui au avut oportunitatea de a valorifica o cantitate totală de 336 de tone de roșii. Aceștia au avut posibilitatea să comercializeze produsele în piețele din județ și în alte regiuni ale țării până la data de 15 iulie 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Municipiul Vaslui va beneficia de 62,6 milioane de euro pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021 – 2027

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, a subliniat că 85 de producători agricoli din zonă au îndeplinit condițiile de eligibilitate în cadrul programului „Tomata”. Acești fermieri au prezentat documentele justificative care atestă valorificarea a cel puțin 3.000 de kilograme de roșii. Conform spuselor sale, cererea de fonduri pentru acest program a fost înaintată în data de 24 iulie, suma necesară ridicându-se la 1.261.995 de lei.

Prin astfel de programe, Ministerul Agriculturii își propune să sprijine și să dinamizeze agricultura locală, să stimuleze inovația și să asigure o sursă constantă de alimente sănătoase și proaspete pentru consumatori pe tot parcursul anului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Palatul Elenei Cuza de la Solești, cumpărat de autoritățile locale. Va fi restaurat cu bani de la UE


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top