Connect with us

Modernizarea Secției de Pediatrie a spitalului din Bârlad, finalizată cu succes. Proiect în valoare de 4,5 milioane lei

05 2 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Vaslui

Modernizarea Secției de Pediatrie a spitalului din Bârlad, finalizată cu succes. Proiect în valoare de 4,5 milioane lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Un contract care a fost în derulare timp de mulți ani la nivel local și finanțat din fonduri europene a fost finalizat cu succes. Începând cu data de 1 noiembrie, Secția de Pediatrie va fi predată spitalului din Bârlad

Proiectul desfășurat la Secția de Pediatrie face parte dintr-un ansamblu mai amplu de proiecte cu finanțare europeană, în cadrul cărora Bârladul a reușit să obțină fonduri nerambursabile în valoare de peste 26 de milioane de euro.

După evaluarea ofertelor depuse de SC Urban Proiect SA Bârlad și SC Stasform Consult SRL Vaslui, constructorul din Vaslui a fost desemnat câștigător, iar contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat în data de 11 februarie, cu patru ani în urmă.

Datorită finalizării proiectului “Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Elena Beldiman Bârlad”, care a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Consiliul Local Municipal Bârlad va discuta pe 31 octombrie, în cadrul ședinței obișnuite de final de lună, proiectul de hotărâre pentru aprobarea actualizării clădirii incluse în inventarul domeniului public.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Discuții privind perspectivele economice ale R. Moldova între guvernatorul BNM și misiunea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei

În cadrul acestui proiect s-au efectuat cheltuieli în valoare de 7.154.023,15 lei, TVA inclus, din care lucrări executate au reprezentat 6.901.491,05 lei, cu TVA (inclusiv echipamentele procurate și montate în cadrul contractului de lucrări, în valoare de 471.039,28 lei, cu TVA), servicii prestate în sumă de 238.471,10 lei, TVA inclus, și dotări în valoare de 14.061 lei, TVA inclus.

Aceste sume vor fi adăugate la valoarea de inventar existentă în contabilitatea instituției.

Deși lucrările au avut o durată mai lungă decât s-a dorit, acestea au fost finalizate cu succes. Clădirea a trecut printr-o renovare extensivă și este acum complet funcțională.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectul european de extindere a Parcului Copou din Municipiul Vaslui a fost finalizat! Investiție totală de 14.271.546 lei

„Lucrările au durat mai mult decât ne-am fi dorit, însă, din fericire, acum s-au terminat. Urmează ca personalul să își înceapă activitatea imediat ce saloanele și cabinetele de consultații vor fi amenajate. Trebuie spus că s-au realizat lucrări complexe în tot imobilul, pe toate nivelele și s-a lucrat la refacerea tuturor instalațiilor electrice, pe de o parte, dar și la reamenajarea interioarelor, anveloparea exteriorului și înlocuirea acoperișului. Această clădire este acum complet funcțională, iar investiția și-a atins obiectivul, și anume creșterea eficienței energetice, pentru care am primit o finanțare nerambursabilă, din fonduri europene, în valoare 4,5 milioane lei. La final de proiect, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în finalizarea acestuia”, a declarat acum o lună primarul Dumitru Boroș.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 3.000 de proiecte de investiții din fonduri europene, finanțate de CEC

Reprezentanții Spitalului “Elena Beldiman” au anunțat că vor începe mutarea secției în noua clădire începând chiar din această săptămână.

„Din luna noiembrie se redeschide sediul vechiului Spital de Copii. Începând cu data de 01.11.2023, Ambulatoriul integrat al secției de Pediatrie va reveni in vechiul amplasament din Bd. Epureanu, nr. 50. Tot atunci, vor fi mutate compartimentele Recuperare Neuro-Motorie și Psihiatrie Pediatrică. De pe data de 6.11 a.c. în același sediu, își vor relua activitatea secția și Compartimentul de Primiri Urgente Pediatrie. Mulțumim Consiliului Local Municipal, domnului Primar și aparatului de specialitate, colegilor din cadrul unității noastre, precum și tuturor factorilor implicați în finanțarea și implementarea acestui proiect atât de necesar comunității locale!”, a precizat managerul spitalului bârlădean, Ciprian Cosmin Feraru.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top