Connect with us

Planuri ambițioase de investiții în județul Vaslui! Heliport, parc fotovoltaic și parc agroindustrial, în fruntea priorităților

sedinta cj vaslui e1706512716100 - Moldova Invest

Vaslui

Planuri ambițioase de investiții în județul Vaslui! Heliport, parc fotovoltaic și parc agroindustrial, în fruntea priorităților

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Consiliul Județean Vaslui a anunțat planurile de investiții pentru terenul preluat în administrare de la Ministerul Apărării Naționale în localitatea Muntenii de Jos

Proiectul amplu cuprinde diverse obiective menite să aducă beneficii semnificative comunității și să contribuie la dezvoltarea județului.

Printre investițiile majore se numără construirea unui heliport, având ca scop dezvoltarea capacității și calității serviciilor medicale. Proiectul vine în întâmpinarea necesității de a asigura un răspuns rapid și eficient în situații de urgență medicală, mai ales în cazul transportului aerian către unitățile spitalicești de competență superioară.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, jud. Vaslui, a obținut o finanțare de la CNI de 15.000.000 de lei, pentru asflatarea mai multor drumuri

Din anul 2019, județul Vaslui a propus construirea unui heliport, dar amplasamentul nu a permis obținerea avizelor necesare. Pe terenul din Muntenii de Jos, acest obiectiv devine realizabil și va acoperi o zonă largă a județului, asigurând transportul rapid al cazurilor medicale extrem de grave”, a explicat Vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Un alt proiect semnificativ este implementarea unui parc fotovoltaic, având ca scop alimentarea cu energie electrică a unităților subordonate și reducerea costurilor suportate de CJ Vaslui pentru energia electrică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect de modernizare a infrastructurii rutiere în județul Vaslui! Investiție de 457 Milioane de Lei pentru Dezvoltarea Regională"

De asemenea, se propune crearea unui parc de agrement pe un teren neutilizat din Muntenii de Jos, destinat petrecerii timpului liber și îmbunătățirii calității mediului înconjurător.

Consiliul Județean Vaslui urmărește, de asemenea, să dezvolte un Memorial al eroilor, care va include un spațiu pentru depunerea de coroane, festivități în memoria eroilor căzuți, un cimitir al eroilor și clădiri dedicate funcțiunii.

În plus, în urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerul Apărării Naționale, CJ Vaslui a inclus în planuri un Parc Agroindustrial, adaptând astfel strategia de dezvoltare pentru a răspunde cerințelor agenților economici locali.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Orașul ȘTEFAN VODĂ din Republica Moldova, sub semnul dezvoltării economice și culturale

Aceste investiții masive au ca scop îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Muntenii de Jos și din întregul județ, consolidând infrastructura și oferind facilități esențiale pentru comunitate.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top