Connect with us

Șapte comune din județul Vaslui vor beneficia de un proiect amplu de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare

buzatu dumitru - Moldova Invest

Vaslui

Șapte comune din județul Vaslui vor beneficia de un proiect amplu de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare

Șapte comune din județul Vaslui se pregătesc pentru un proiect de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, sprijinit financiar de Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

1. Ștefan cel Mare: Această localitate va experimenta o extindere semnificativă a rețelei de alimentare cu apă, cu o lungime adăugată de 26.429 de metri. Se vor construi 773 de noi branșamente, 97 de cămine, 94 de camine de vane, și 39 de hidranți de incendiu. De asemenea, vor fi realizate traversări subterane pentru a asigura funcționarea adecvată a rețelei în condiții variate.

2. Zăpodeni: Acest proiect va implica extinderea rețelei de alimentare cu apă pe o distanță de 37.677 de metri, acoperind localități precum Zăpodeni, Butucaria, Ciofeni, Dobroslovești, Măcrești, Telejna și Uncesti. În total, se vor adăuga 711 noi branșamente, 125 de camine, și se vor construi 36 de hidranți de incendiu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Modificări importante anunțate pentru prosumatorii de energie fotovoltaică

3. Delești: În această zonă, rețeaua de alimentare cu apă va fi extinsă pe o distanță de 4.306 de metri, acoperind localitățile Delești, Albești și Răduiești. Proiectul va implica construcția a 289 de noi branșamente, 16 cămine, și 15 camine de vane, asigurând astfel un acces mai bun la apă potabilă pentru comunitate.

4. Cozmești: Extinderea rețelei de apă în Cozmești va acoperi o lungime de 31.412 metri și va implica construcția a 955 de noi branșamente, 152 de camine și 140 de cămine de vane. De asemenea, vor fi asigurate traversări adecvate ale drumurilor și apelor locale pentru a conecta eficient comunitățile la această rețea îmbunătățită de apă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Taxă suplimentară pe cfira de afaceri a băncilor. Impactul asupra sectorului financiar din România

5. Oșești: Această zonă va beneficia de o extindere a rețelei de apă pe o distanță de 1.112 metri. Proiectul va include construcția a 34 de noi branșamente, 6 cămine de vane și 3 hidranți de incendiu, asigurând astfel un acces mai bun la apă pentru locuitorii din Oșești.

6. Pungești: Extinderea rețelei de alimentare cu apă în Pungești va acoperi o lungime de 12.102 metri și va implica construcția a 611 noi branșamente, 328 pe rețeaua extinsă și 283 pe rețeaua existentă. Aceasta va asigura conectivitatea și accesul la apă pentru multiple localități din zonă.

7. Ivănești: În această zonă extinsă, rețeaua de alimentare cu apă va fi adusă pe o distanță de 34.103 metri, acoperind localități precum Ivănești, Blesca, Broșteni, Hârșoveni, Iezerel, Ursoaia și Valea Oanei. Proiectul va include construcția a 1251 de noi branșamente, 153 de camine, și 150 de cămine de vane, asigurând o acoperire extinsă a rețelei de apă în această zonă complexă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 35.905.346,40 lei pentru microbuze electrice școlare pentru 24 de comune din județul Vaslui

Fiecare localitate implicată în acest proiect va beneficia de extinderi semnificative ale rețelei de apă, cu noi branșamente, camine, hidranți de incendiu și infrastructură pentru a asigura un acces mai bun la apă potabilă și o infrastructură modernă de canalizare. Aceste îmbunătățiri sunt esențiale pentru calitatea vieții și dezvoltarea durabilă a comunităților rurale din județul Vaslui.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top