Connect with us

Subvenții de peste 1,2 milioane de lei pentru producătorii de tomate din Vaslui

Collage Maker 05 Oct 2023 10 11 AM 370 - Moldova Invest

Vaslui

Subvenții de peste 1,2 milioane de lei pentru producătorii de tomate din Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a efectuat plăți către 85 de beneficiari ai programului de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023, în valoare de 1.261.995 lei

În perioada 29 septembrie și 2 octombrie 2023 marchează momente importante pentru 85 de producători de tomate din Vaslui, care au beneficiat de subvenții totale de 1.261.995 lei prin Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ).

Această inițiativă face parte din programul de stimulare a producției de tomate în spații protejate pentru anul curent.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se reabilitează Drumul Județean DJ 244K! Valoarea totală a investiției este de 61.755.209 lei

Beneficiarii eligibili pentru această subvenție sunt: producătorii agricoli individuali cu atestat, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale, dar și entitățile juridice care se angajează să cultive tomate și alte legume în spații protejate.

Mai exact, cei care stabilesc culturi de tomate, ardei, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde pe o suprafață de minim 1.000mp vor beneficia de ajutor de minimis.

Acesta se va manifesta sub forma unui suport financiar de până la 1.000 euro per 1.000 mp per beneficiar, fiind destinat susținerii producției de legume în spațiile protejate pentru intervalul 2023-2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ANIF Vaslui a finalizat etapa a doua a modernizării infrastructurii de irigații Albița-Fălciu! Investiție de 24 milioane lei

Directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu, a explicat că legumele produse în cadrul acestui program trebuie să fie vândute în intervalul 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024.

Producătorii vor trebui să prezinte documente justificative pentru comercializarea producției, precum înregistrări din carnetul de comercializare sau copii ale rapoartelor fiscale și facturilor, în funcție de situație.

Aceste măsuri sunt de mare ajutor, pentru a susține producătorii locali și pentru a stimula producția internă de legume.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Spitalul Județean Vaslui va beneficia de un centru special adaptat pentru îngrijirea paliativă. Valoarea investiției depășește 120 de milioane de lei

O astfel de inițiativă oferă un sprijin financiar direct fermierilor, dar totodată încurajează dezvoltarea și diversificarea producției agricole în regiune.

Programul vizează, astfel, nu numai creșterea volumului de producție de tomate, ci și dezvoltarea sectorului de legumicultură în spații protejate la nivel județean și național.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top