Connect with us

Termenul de finalizare a proiectului extinderii UPU VASLUI, prelungit cu un an. CJ VASLUI contribuie cu 20.000.000 din valoarea acestuia

SJU Vaslui scaled 1 scaled - Moldova Invest

Vaslui

Termenul de finalizare a proiectului extinderii UPU VASLUI, prelungit cu un an. CJ VASLUI contribuie cu 20.000.000 din valoarea acestuia

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Proiectul de extindere a Unității de Primiri Urgențe și construire a unui heliport este planificat să fie finalizat până la data de 31 decembrie 2024

Inițial, investiția ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, cu o valoare estimată a cheltuielilor totale pentru finalizarea proiectului de 19.009.534 lei. Consiliul Județean Vaslui trebuie să aloce această sumă din bugetul local în anul viitor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cosmin Murarașu, fondatorul REAL TOUR RO: "Tehnologia este un instrument fundamental în conservarea patrimoniului cultural și promovarea turismului"

Principalele beneficii ale proiectului se adresează celor aproximativ 56.000 de pacienți care ajung în medie anual la UPU Vaslui. De asemenea, vor beneficia cei 101 angajați ai UPU și paramedicii care operează pe autospecialele de terapie intensivă.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că „Contractul de finanțare pentru realizarea acestui proiect a fost semnat în data de 13 martie 2019. Valoarea totală a investiției, în urma ultimelor modificări aduse contractului, este în prezent de 27.023.596 lei (inclusiv TVA), din care contribuția județului Vaslui este de 20.000.286 lei”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost votată legea prin care prosumatorii vor fi obligați să își instaleze baterii. În caz contrar se limitează injecția în rețea

După finalizarea lucrărilor, personalul medical din cadrul UPU va beneficia de condiții de lucru îmbunătățite. Acestea includ stabilirea unor circuite funcționale pentru orientarea pacienților, supravegherea eficientă a acestora printr-un spațiu de triaj deschis, îmbunătățirea echipamentului medical pentru diagnosticarea rapidă a pacienților și facilitarea transferului lor rapid către alte unități spitalicești în cazuri de urgență aeriană.

De asemenea, cei aproximativ 170 de aparținători ai pacienților care vizitează zilnic UPU-ul vor beneficia de spații adecvate de așteptare, reducând astfel stresul generat de timpul prelungit de așteptare. Vor fi oferite condiții optime pentru a primi servicii suport de consiliere și sprijin.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect de modernizare a infrastructurii rutiere în județul Vaslui! Investiție de 457 Milioane de Lei pentru Dezvoltarea Regională"


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top