Connect with us

Au fost semnate contractele de finanțare pentru Spitalul de la Moinești si pentru Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Lista completa a proiectelor finanțate prin POIM

spital moinesti spital spiridon - Moldova Invest

Uncategorized

Au fost semnate contractele de finanțare pentru Spitalul de la Moinești si pentru Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Lista completa a proiectelor finanțate prin POIM

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat 17 contracte de finanțare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020)

Astfel se asigură finanțarea pentru modernizarea infrastructurii spitalicești mult afectată, începând cu anul 2020, urmare a efectelor generate de criza sanitară.

Contractul de finanțare cu cea mai mare valoare totală, 14,43 milioane lei, este semnat cu Spitalul Municipal de Urgență Moinești. Pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” – Galați au fost alocați peste 13,09 milioane lei, iar pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila, 9,33 milioane lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gabriel Resources a obținut o suspendare provizorie a executării deciziei în cazul Roșia Montană

Celelalte contracte asigură finanțări pentru: Institutul Oncologic Prof.dr. A. Trestioreanu, Spitalul Orasenesc Corabia, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire – Galați, Spitalul Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Municipal Câmpulung/Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Orășenesc “Ioan Lascăr” Comănești, Spitalul Municipal Mediaș, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Institutului Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Orşova, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf Andrei”, Valea Iașului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Arabia Saudită, interesată de producția de păsări din România

“Am semnat zilele acestea contracte de finanțare pentru a răspunde nevoii de creștere a siguranței pacienților din unitățile spitalicești publice care utilizează fluide medicale. MIPE, pentru a asigura finanțarea integrală a proiectelor depuse, a supracontractat alocarea inițială a apelului de proiecte de 50 milioane euro, până la 150 milioane euro, iar ulterior a suplimentat bugetul până la 173 milioane euro. Finanțarea proiectelor destinate instalării de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, precum și de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și a infrastructurii de fluide medicale, este asigurată prin POIM 2014-2020 în cadrul axelor prioritare AP 9, din FEDR și AP 10, din REACT-EU”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat, MIPE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iaşi sărbătorește 1 milion de pasageri în doar şase luni din acest an


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

To Top