Connect with us

Lucrările la A7 sunt pe cale de a fi DEMARATE! Umbrărescu, principalul FAVORIT pentru licitația loturilor 2 și 3

dorinel umbrarescu 2 e1662382911307 - Moldova Invest

Uncategorized

Lucrările la A7 sunt pe cale de a fi DEMARATE! Umbrărescu, principalul FAVORIT pentru licitația loturilor 2 și 3

Se pare că Dorinel Umbrărescu, constructorul de origine băcăuană ar fi făcut ofertele cele mai avantajoase pentru loturile de drum 2 și 3, ce fac parte din Autostrada Buzău-Focșani. Ba mai mult, acesta ar putea realiza în întregime acest lot al autostrăzii Moldova, conform informațiilor ce se regăsesc pe forumul API (Asociația Pro Infrastructura).

În aceste momente, licitația se află încă la stadiul de evaluare, privind decizia câștigătorului pentru cele două loturi ce totalizează 67 de kilometri. Totodată, în zilele ce urmează se vor semna și contractele pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău-Focșani, contracte câștigate tot de societățile lui Umbrărescu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Iași alocă un buget de 2 milioane de lei pentru finanțări nerambursabile destinate organizațiilor non-profit

Situația și costurile lucrărilor

Astfel, dintr-un total de 13 loturi prevăzute în Autostrada Ploiești-Pașcani, se pare că proiectul cel mai important va fi finanțat din PNRR. De menționat rămâne și faptul că pentru secțiunile 1 și 4 pe porțiunea de drum Buzău – Focșani nu s-a făcut nicio contestație. Pentru aceste loturi, durata maximă a realizării lucrărilor este de 20 de luni, iar pentru loturile ceva mai dificil de realizat, mai exact cele de la mijloc, perioada de realizare este de 26 luni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Iași demarează reabilitarea Filarmonicii cu fonduri proprii. Valoarea totală a investiției, estimată la 80 de milioane de euro

Așadar, pentru cel de-al doilea lot, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, ce totalizează 31 de kilometri, UMB ar fi făcut o ofertă de 80,20 din ceea ce estimase CNAIR, în timp ce la lotul 3 ce este situat între Râmnicu Sărat și Mândrești Munteni (36 de kilometri), oferta ar fi fost de 80,10 din totalul estimat.

Conform estimărilor, lotul 2 ar avea o valoare de circa 1.6-1.9 miliarde, în timp ce lotul 3 ar avea o valoare cuprinsă între 1.8-2.1 miliarde de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Licitația de 10 milioane de euro pentru serviciile de dirigenție de șantier la Spitalul Regional de Urgențe Iași, reevaluată în urma contestațiilor


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

To Top