Connect with us

Primul tronson al autostrăzii de centură A0 a fost FINALIZAT înainte de termen!

MixCollage 16 Nov 2023 11 56 AM 301 - Moldova Invest

Uncategorized

Primul tronson al autostrăzii de centură A0 a fost FINALIZAT înainte de termen!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Autostrada de centură A0 din București reprezintă un proiect vital de infrastructură, conceput pentru a îmbunătăți fluxul de trafic și conectivitatea în regiunea capitalei României

Recent, s-a înregistrat un progres semnificativ în finalizarea unei porțiuni din această autostradă, iar deschiderea acestei secțiuni înainte de termenul prevăzut inițial marchează un pas important în dezvoltarea rețelei rutiere din zonă.

Această secțiune, care se întinde pe aproximativ 9,5 km între DN1 și Autostrada A3, reprezintă o parte semnificativă din tronsonul 2 al autostrăzii de centură a Capitalei și va fi accesibilă traficului în curând. Totuși, restul porțiunii acestui tronson, de o parte și de alta a nodurilor rutiere, nu va putea fi utilizat în prezent, lipsind o infrastructură de descărcare a traficului care să permită accesul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iaşi sărbătorește 1 milion de pasageri în doar şase luni din acest an

Constructorul UMB a început lucrările efective pe acest tronson în vara anului 2022, cu o dată de finalizare inițială în vara anului 2024. Deschiderea parțială acum și finalizarea lucrărilor în lunile următoare vor duce practic la finalizarea contractului înainte de termen, lucru devenit aproape o “tradiție” pentru companiile conduse de Dorinel Umbrărescu.

Cu toate acestea, o parte considerabilă a tronsonului A0 Nord nu va putea fi folosită deoarece lipsește o infrastructură de descărcare a traficului, mai ales în zona rutieră cu A3 și până spre DN2 la Afumați. Deși s-a discutat despre amenajarea unei descărcări provizorii de către autorități, aceasta nu s-a materializat încă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării a semnat contracte de finanţare în valoare de 956 milioane lei pentru proiecte de infrastructură

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Transporturi, a menționat că este planificată amenajarea unei descărcări provizorii spre DN2 în anul următor.

În ceea ce privește progresul general, tronsonul A0 Nord – Lotul 2 se află la aproximativ 90% finalizare în noiembrie 2023, iar lucrările s-ar putea finaliza parțial în trimestrul trei sau patru al anului 2023 și în totalitate în trimestrul doi al anului 2024. Astfel, autostrada A0 Nord este în curs de execuție, iar loturile de lucru sunt în diferite stadii, inclusiv lucrări recente începute pe Lotul 4, ce va lega DN3 de A2, având termen de finalizare către finalul anului 2024 sau începutul anului 2025.

Moldova Invest îți recomandă și ...   La Câmpia Turzii au sosit trei aeronave F-16 din Norvegia

În esență, progresul este în curs pe diferite loturi ale autostrăzii A0, iar constructorul român UMB a reușit să impună un ritm rapid în ceea ce privește lucrările de infrastructură în nordul Bucureștiului.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

To Top