Connect with us

Aeroportul Bacau: Peste 100.000 de pasageri de la începutul acestui an

aeroport bacau orar zboruri 622x350 1 - Moldova Invest

Bacău

Aeroportul Bacau: Peste 100.000 de pasageri de la începutul acestui an

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După plecarea companiei aeriene Wizz Air la începutul anului 2023, Aeroportul Bacău a trecut printr-o perioadă dificilă, rămânând doar un singur avion care opera două curse către Milano și Londra.

destinatii bacau 358x350 1 - Moldova Invest

La un an de la această schimbare, Consiliul Județean Bacău a reușit prin programul Re-Connect să aducă pe Aeroportul Bacău trei companii aeriene care operează 14 destinații:

În cadrul unei conferințe de presă, am anunțat adăugarea a cinci destinații noi la portofoliul Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău: Bergamo, Bologna, Madrid, Liverpool și Catania.Astăzi, pot spune că înregistrăm o premieră pentru Bacău: este pentru prima dată în istoria aeroportului băcăuan când avem 3 operatori simultan. Mai mult, pentru 3 dintre cursele disponibile, călătorii pot alege cu ce companie să călătorească. Mult solicitatele destinații, Torino și Bergamo sunt acum disponibile, iar în programul de vară au revenit cursele charter către Grecia- Creta- Heraklion și Turcia- Antalya. La un an după soluția managerială pe care am propus-o și aplicat-o pentru conducerea aeroportului- dl. Bezniuc Radu și dl. Gabi Mariuta, rezultatele planului strategic pe care l-am aplicat împreună sunt palpabile. Ne–am propus, prin proiectul #BacauReConnect, să oferim băcăuanilor, și nu numai, conectivitate cu principalele destinații europene și să atragem operatori care să efectueze aceste curse.„” precizat Valentin Ivancea – in martie 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN: Reformarea sistemului de asistență socială este de acum o realitate!

Începând cu acest an, Aeroportul Bacău a fost martorul unui trafic impresionant, cu peste 100.000 de pasageri transportați în primele patru luni, grație eforturilor celor trei operatori: DAN AIR, Aero Italia și Wizz Air.

Conform datelor oficiale, în primul trimestru al anului 2024, Aeroportul Bacău a înregistrat un flux de peste 85.000 de călători. Totuși, până la finalul lunii aprilie, acest număr a depășit pragul de 100.000. Cu toate acestea, în clasamentul aeroporturilor regionale, Bacăul ocupă locul 7, fiind depășit de Craiova, Sibiu sau Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, anunță noi investiții în infrastructura de învățământ din Zona Metropolitană Bacău

trafic trimestru1 aeroporturi 1536x799 1 - Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top