Connect with us

#MEAT a lansat o nouă ediție a programului Femeia Antreprenor, prin care se dorește finanțarea a 1000 de firme!

femeia antreprenor - Moldova Invest

Național

#MEAT a lansat o nouă ediție a programului Femeia Antreprenor, prin care se dorește finanțarea a 1000 de firme!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Pentru anul 2024, ministerul Economiei își propune ca, prin programul Femeia Antreprenor, să finanțeze aproximativ 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei. Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea şi sprijinirea dezvoltării structurilor economice private înfiinţate și conduse de către femei, precum și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora.

Primul pas a fost realizat cu succes: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis este în prezent în faza de consultare publică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a aprobat un memorandum privind investiții pentru dezvoltarea conexiunilor de Internet de mare viteză în zone defavorizate

La fel ca în ediția anterioară, se vor acorda granturi în valoare maximă de 200.000 lei pentru IMM-uri. Această sumă poate acoperi până la 95% din cheltuielile eligibile ale proiectelor prezentate de doamnele antreprenor.

Finanțarea se referă, spre exemplu, la achiziționarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, și activele corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness și altele, precum și echipamentele pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile. Pot fi realizate investiții și în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web și promovare, inclusiv investiții pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cea mai mare rată INFLAȚIEI din Uniunea Europeană pentru a doua lună consecutivă

În plus, ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce în atenție actualizări ale criteriilor de evaluare a cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, pe baza unei grile stabilite în prealabil. Această măsură devine complementară programului Start-Up Nation, axat pe susținerea companiilor la început de drum.

Pentru anul 2024, #MEAT estimează că vor beneficia aproximativ 1.000 de femei antreprenoare, cu un buget aprobat de 200 milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România are cea mai mare inflație în UE, pentru a treia lună la rând!

Atât proiectul, cât și procedurile de implementare pot fi găsite aici.

Opiniile și propunerile de modificări atât pentru procedura de implementare a programului Femeia Antreprenor, cât și pentru grila de punctaj, aflate în consultare publică, pot fi transmise până marți, 12 martie a.c., la adresa de e-mail dgafimm@imm.gov.ro.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top