Connect with us

Record în industria eoliană! Anul trecut s-au instalat noi capacităţi, de peste 117 gigawaţi

romania este pe locul 10 in uniunea europeana in ceea ce priveste productia de energie eoliana 230564 - Moldova Invest

Național

Record în industria eoliană! Anul trecut s-au instalat noi capacităţi, de peste 117 gigawaţi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Industria eoliană globală a atins un nivel record anul trecut, instalând capacități noi de 117 gigawați (GW), conform unui raport publicat de Consiliul Global al Energiei Eoliene (GWEC) și citat de Reuters.

Cu toate acestea, pentru a atinge obiectivele climatice stabilite, este necesar ca industria să adauge de trei ori această cantitate în fiecare an până la sfârșitul deceniului.

În 2023, capacitatea instalată a crescut cu 50% față de anul precedent. Instalațiile eoliene terestre au contribuit cu 106 GW la totalul capacității instalate, în timp ce cele offshore au adăugat 10,8 GW.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Salariul mediu net în România, creștere de 14% într-un an. Impactul și tendințele pieței muncii

Proiecțiile GWEC indică faptul că trebuie să fie adăugate anual 158 GW de instalații eoliene până în 2028.

Pentru a respecta obiectivele climatice, industria trebuie să instaleze cel puțin 320 GW pe an până în 2030, ajungând la o capacitate totală de 3 terawați (TW). În 2023, capacitatea totală de energie eoliană a depășit pentru prima dată pragul de 1 TW.

“Ne-a luat peste 40 de ani să ajungem la pragul de 1 TW de capacitate instalată de energie eoliană pe plan mondial. Avem acum doar şapte ani la dispoziţie pentru a instala încă 2 TW. Creşterea este concentrată în special în câteva ţări mari, cum ar fi China, SUA, Brazilia şi Germania, şi este nevoie ca mai multe state să înlăture barierele şi să îmbunătăţească cadrul legal pentru accelerarea instalării capacităţilor eoliene”, a explicat directorul general al GWEC, Ben Backwell.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Antibiotice Iași, rezultate REMARCABILE în 2023: Creștere a cifrei de afaceri cu 23% și CONSOLIDAREA poziției pe piața externă

Primele cinci piețe în ceea ce privește instalările eoliene sunt China, Statele Unite, Brazilia, Germania și India.

China a stabilit un nou record, adăugând 75 GW în capacitățile sale eoliene, ceea ce reprezintă aproape 65% din totalul global. În același timp, America Latină a înregistrat o creștere record de 21% față de 2022, stimulată în special de Brazilia, care a adăugat 4,8 GW la capacitățile sale eoliene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sergiu Manea, CEO BCR: ”Ne uităm foarte, foarte atent la ce face numărul 1 din piaţă"


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top